Dreamgrave

dreamgraveA hazai zenekar hangzásvilágát a progresszív, gothic és neoclassical metal eklektikus keveréke adja. Október 26-án érkezik Monuments című új EP-jük, amelyről már meg is hallgathatjuk az első dalt. Lássuk, kik is ők!

A DREAMGRAVE egy független szegedi progresszív metál zenekar. Zenéjük eklektikus keveréke a progresszív, gótikus és neo-klasszicista stílusoknak, mely az álmok birodalmának éteri, de semmihez sem fogható érzelemviharainak határain egyensúlyoz. A 2012 őszén újraindított zenekar 2014-ben jött ki komoly szakmai elismerést szerzett ‘Presentiment’ című nagylemezével, mely két hétig vezette a Bandcamp bestseller listáit, valamint számos magazin év albumai közé választotta világszerte. Az album digipack kiadását már a rajongóktól befolyt támogatásokból finanszírozták.
A lemezbemutatót a szegedi Grand Café-ban vonósnégyessel és saját VJ-vel kiegészülve tartották, melyet egy országos turné követett. Egyéb fesztiválok mellett idén már visszatérő vendégei a Prog Heaven Festnek, és folyamatosan dolgoznak a sikeres lemezük folytatásán, valamint az élő produkción.
2016 közepéig a folyamatos tagcserékkel operáló zenekar végül Gilián Péter basszusgitáros, és Tóth Tamás (ex-Wisdom, K3, Mytra) csatlakozásával számítja magát teljes, ütőképes formációnak és töretlenül koncertezik.

Zenei világuk a hagyományos progresszív, valamint szimfonikus és gótikus metal házassága extreme metál behatással, melyet erős énekszekció koronáz meg, női szoprán, és tiszta férfi ének és hörgés együttes alkalmazásával. A zenéjük számos egymástól távoli világot bejár kezdve a sötét OPETH-i extremitással, a PARADISE LOST-os gótikán át a HAKEN-i játékosságig.

A zenekar célja, hogy egy valódi, előremutató, stílusbeli korlátokat nem ismerő, a zenei céljait művészeti szinten képviselő entitássá váljon és új zenei világokat nyisson a nagyközönség számára.

Az október végén érkező Monuments egy EP-sorozatot indít el, amely összesen három részből áll. Mint a Presentimentnél, itt is egy koncepció köré írta (és írja) a dalokat a zenekar.

“Feltöltés, transzformáció és feldolgozás alatt állunk mindannyian: a három kislemez az egyéniséget porlasztó egységesülésnek tendenciájáról szól, mely a megfelelés önként választott kényszerébe taszít minket, elkerülhetetlenül.”

MONUMENTS I. – The Anxious október végén jelenik meg:

01. Drop The Curtain (4:42)
02. Monuments (7:50)
03. The Passing Faith in Others (11:54)

A teljes produkció ismét a Miracle Soundban, Vári Gábor vezetése alatt készült.

A következő két rész (The Mad and The Imperious) átlagosan 9-10 havonta fog érkezni.

Tagok:

Gyimesi Dömötör – ének, gitár
Mayer János – billentyű
Molnár Mária – ének
Tóth Tamás – dob
Baranyi Krisztina – hegedű
Gilián Péter – basszusgitár

Facebook: https://www.facebook.com/dreamgrave