Mysteria

mysteriaAz ukrán szimfonikus metal zenekar már számos elismerést tudhat magáénak, és friss energiával szippantja magába a hallgatót.

A Mysteria 2007-ben jött létre, amikor néhány fiatal zenész különböző zenei ízlésüket egybegyúrva úgy döntöttek, létrehozzák saját műfajukat a rock/metal keretein belül női énekessel. Azóta már több száz koncertet adtak hazájukban és külföldön egyaránt, részt vettek számos fesztiválon és tehetségkutató versenyeket is nyertek, ezek közül első nemzetközi győzelmüket 2009-ben aratták a The Golden voice Bingo keretén belül. 2011-ben leforgatták első hivatalos videoklipjüket a Луна (A Hold) című dalukhoz.
2012-ben két újabb elismeréssel gazdagodtak, A Slavic Rock nemzetközi fesztiválon első helyezést értek el, a Gothica Music Awardson pedig a legjobb ukrán zenekarnak választották őket. Egy évvel később megjelent debütáló albumuk Symbiont címmel. A lemez tizenkét dala mellett bónusz trackként helyet kapott a Rammstein Engel című számának feldolgozása.
2014-ben elkészült második videoklipjük Незнайомець (Idegen) című dalukhoz. Ugyanebben az évben a csapat énekesnője, Irina Vasylenko jelentkezett az ukrán X-faktorba, ahol a legjobb öt közé jutott. Ugyanebben az évben a zenekar felvett egy live videót, amelyen Miley Cyrus Wrecking Ball című slágerét adják elő a saját feldolgozásukban.
2015-ben a Mysteria leforgatta harmadik videoklipjét, immár egy angol nyelvű dalhoz. Ez az In my head, amely a második lemezükön kap majd helyet. 2016-ban Irinát beválogatták tizenegy énekes közé, akik részt vettek a Mozart című francia rockoperában.
A 2017-es évet a zenekar a Sofiivska téren fellépve köszöntötte, ahol hetvenötezer ember előtt játszottak.
2017 augusztusában új videoklippel jelentkeztek, Колискова (Altató) című dalukhoz.

Tagok:
Irina Mysterya – ének, szövegek
Ivan – gitár, producer
Max – basszusgitár
Svyat – dob