Angel Nation

angel nationA Leaves’ Eyes jelenlegi énekesnőjének, Elena Siiralának saját zenekaráról eddig még nem esett szó magazinunkban. Ám mivel éppen a mai napon debütált vadonatúj videoklipjük a közelgő második nagylemez előfutáraként, itt az alkalom, hogy róluk is írjunk ajánlót!
A projektet 2011-ben álmodta meg a finn Elena Siirala, eredetileg EnkeliNation (az Angel Nation finn megfelelője, vagyis angyal nemzet). Elena klasszikus zenészek családjából származik, ötéves kora óta énekel kortárs és klasszikus műfajban egyaránt. 2008-ban Londonba költözött, hogy folytassa énektanulmányait. 2011-ben, miután befejezte a tanulást, megalapította a zenekart, amelynek műfaja modern melodic rock/metal. Hamar megtalálta első zenésztársát, a Shadow becenévre hallgató gitárost. Az első éveket a csapat helyi fellépésekkel és koncerttapasztalatok gyűjtésével töltötte, miközben a felállás számos változáson ment keresztül. 2012 szeptemberében elkészítették első, háromszámos EP-jüket.
2014 elején forgatták le első videoklipjüket a Tears of Lust című dalhoz. Ez lett a címadója debütáló albumuknak is, röviddel a megjelenés után pedig a csapat részt vett a Bloodstock fesztiválon, illetve turnézott az Egyesült Királyságban.
2015-ben megjelent második videoklipjük a Last Time Together dalhoz, a forgatás költségeit teljességgel a közönség finanszírozta. Egy évvel később tartottak egy kisebb turnét Finnországban, ami magában foglalt egy koncertet a Battle Beasttel, valamint felléptek párszor az Egyesült Királyságon belül a Leaves’ Eyes oldalán. 2015 második fele és 2016 eleje azzal telt, hogy az új albumukon dolgoztak. Ez idő alatt úgy döntöttek, nevüket angol nyelvűre változtatják, mivel sokan küzdöttek az EnkeliNation kiejtésével és megértésével.
A zenekar második nagylemeze 2017. október 27-én jelenik meg Aeon címmel az Inner Wound kiadónál. Erről a mai napon debütált az első dal, amelyhez videoklip is készült.

Tagok:
Elina Siirala – ének, billentyű
Julia – basszusgitár
Lucas – dob

Facebook: https://www.facebook.com/AngelNationMusic