Aeverium

Aeverium_Bandphoto2015_2Nincs könnyű helyzetben Aeva Maurelle, aki vállalta, hogy beugrik a Xandria novemberi és decemberi koncertjeire. Arról egyelőre nincs információ, hogy ezután állandó taggá válik-e, vagy csak ebben az időszakban segíti ki a csapatot, ám mivel Dianne van Giersbergen igencsak viharos körülmények között távozott a Xandriából, félő, hogy a puskaporos hangulat Aevának is kijut majd.
Ám addig is füleljünk bele jelenlegi állandó zenekarába!
Az Aeverium 2013-ban kezdte meg munkásságát Németországban, műfajukra jellemző az alternatív, a modern goth metal, a melodic és a dark metal. A csapatot hatan alkotják, és Aeva mellett egy állandó férfiénekes is van, ő Marcel “Chubby” Römer. Biográfiájuk nem szokványosan kezdődik, arról írnak ugyanis, hogy szerintük a Gothic metal ma már stagnál – a műfaj képviselőinek egyik fele túl „lágy”, a másik fele pedig kétségbeesetten próbálja meggyőzni a hallgatókat, hogy még mindig 1995-ben vagyunk. Ők azonban szeretnék leporolni erről a zenéről a rárakódott dolgokat, és újult erővel megtölteni azt. El akarnak térni a Modern metal „szépség és a szörnyeteg” felfogásától, és zenéjükben a gótikus epikusságot, agressziót és misztikusságot elegyítik egymással.
2013-ban adták ki első anyagukat, a háromszámos The Harvest EP-t. 2014-ben leszerződtek az Out Of Line kiadóval, és még ebben az évben megjelent debütáló albumuk Break Out címmel. Ezt követte 2017-ben a Time című nagylemez, amelyen tíz új dal és nyolc akusztikus felvétel kapott helyet.

Tagok:
Aeva Maurelle – ének
Marcel “Chubby” Römer – ének
Michael Karius – gitár
Lars Dannenberg – basszusgitár
Andreas Delvos – billentyűk, hangzás
Bodo Stricker – dob

Facebook: https://www.facebook.com/aeverium/