Dawn of Destiny

Német power metal, rengeteg ötlettel és koncepcióval.

A zenekar 2005-ben alakult, és a kezdettől fogva arra fókuszált, hogy az erőteljes és gyors power metalt a Trash, a Gothic és a Death metal elemeivel ötvözze, fülbemászó dallamokkal, kreatív dalszerkezetekkel és női énekkel kiegészítve.
2007-ben szerződést írtak alá a Shark Records kiadóval, és megjelent Begins című debütáló albumuk, amely nagyon jó fogadtatásra lelt a rajongók és a média köreiben is. 2008-ban csatlakoztak a House of Lords európai turnéjához előzenekarként. Közben a dalírással sem tétlenkedtek, még ebben az évben megjelent második albumuk, a Rebellion In Heaven, majd ezt követte a 2009-es Human Fragility lemez, amelyen Bernhard Weiß (Axxis) és Ian Parry (Elegy, Ayreon) is vendégeskedett.
Miután felléptek az Axxis német turnéján, ismét stúdióba vonultak, és 2012-ben kiadták a negyedik albumukat Praying To The World címmel.
2014-ben kidolgozták első koncepciós albumukat Jon Oliva és Mats Leven segítségével, ez volt a F.E.A.R. 2015-ben érkezett a második koncepciós lemezük, a to Hell, Zak Stevens és Björn “Speed” Strid közreműködésével.
2017 nyarán a Rock am Stück fesztiválon játszottak a Powerwolf és a Battle Beast társaságában.

Tagok:
Jeanette Scherff – ének
Jens Faber – basszusgitár, zongora, háttérének és hörgés
Dirk Raczkiewicz – billentyűk
Philipp Bock – dob
Felix Rodermund – gitár

Facebook: https://www.facebook.com/dawnofdestiny.de