Maidens of the North

Egy idén létrejött különleges formáció, kidolgozott koncepcióval, szépséges hölgyekkel, akik mind egy-egy elemet képviselnek.

A koncepció ötlete egy holland énekesnő, Veronique Männikkö, művésznevén La Vero ötletéből pattant ki. Miután finn párjához férjhez ment, Helsinki lett a székhelye, itt kezdett bele a zenekar megalapításába. Az elképzeléshez még öt énekesnőre volt szüksége, és minden frontasszony egy-egy elemet képvisel: Tűz, víz, levegő, szellem, elektromosság és erdő, valamint egy háttérben dolgozó segítő, aki a Föld elem megtestesítője.
A Maidens of the North idén debütált, a Carry your Darkness című számhoz leforgatták első videoklipjüket. Itt még hat lányt láthatunk, ám azóta az elektromosságot képviselő Sonja “Sledgehammer” Sipilä (aki egyben a basszusgitáros is volt) már nem tagja a zenekarnak, illetve a háttérben maradt dalszerző, Helena Haaparanta is a volt tagok közé van sorolva.
A projekt műfaját a heavy metal, folk metal, szimfonikus metal és a progresszív metal egyaránt jellemzi. Önmagukat röviden így jellemzik:
„Volt egyszer egy idő, amikor az elemek istennői megszülettek, hogy olyan varázslatot hozzanak létre, amilyet az Univerzum még nem látott és nem hallott.”

Tagok:
La Vero, Tűz – ének, szövegek, alapító
Satu Eronen, Víz – ének, szövegek
Elsa Wellamo, Szellem – ének, szövegek
Laura Madekivi, Levegő – ének, szövegek, dalszerzés, rendezés
Monika Forsman, Erdő – dob

Facebook: https://www.facebook.com/Maidensofthenorth