Benighted Soul

Progresszív-szimfonikus metal Franciaországból.

Bár a Benighted Soul 2003-ban alakult, mostani pályafutásukat inkább 2007-től számítják, amikor is néhány tagcsere hatására új fejezetet nyitottak a zenekar történetében. Ezt alátámasztva 2008-ban kiadtak egy EP-t Anesidora címmel. A szimfonikus metal és a progresszív elemek keveredése egy nagyon sikeres végeredményt hozott össze, ami remek visszajelzéseket kapott. A MetalSymphonique.com oldalon az olvasók az év legjobb EP-jének kiáltották ki az anyagot, és több kritikus egyöntetűen írta, hogy a Benighted Soul az egyik legígéretesebb zenekar a francia színtéren. A csapat élőben is bizonyította tehetségét, átkoncertezték Franciaországot, olyan nevek társaságában léptek színpadra, mint a Delain, Vader, Belphegor, Ayin Aleph, MyPollux, Elis, Fairyland vagy a Kells. A 2008-as Wacken Metal Battle-ön a második helyezést érték el. Miután két éven át koncerteztek hazájukban, végre Európába is eljutottak, amikor Tarja Turunen 2010-es What Lies Beneath turnéjához csatlakoztak előzenekarként.
2011-ben megjelent a csapat első nagylemeze Start From Scratch címmel, ezután pedig saját turnét szerveztek Franciaországon belül. Első videoklipjük is elkészült az Edge of Insanity című dalhoz. 2012-ben részt vettek a híres Metal Female Voices fesztiválon, ahol rajtuk kívül többek között a Delain, az Arch Enemy és a Lacuna Coil is fellépett.
2014-ben megjelent második lemezük, a Kenotic. A koncepciós album modern vallásokról és ősi mítoszokról szól, általános kérdéseket igyekeznek megválaszolni, ugyanazt a történetet különböző módokon dolgozza fel. 2015 elején két dalhoz is videoklipeket forgattak (Halcyon Days és Martingal). 2015 októberében a Cradle of Filth előzenekaraként léptek színpadra hazájukban. Jelenleg harmadik albumukon dolgoznak, amelynek megjelenése 2018 elején várható.

Tagok:
Géraldine Gadaut – ének
Flavien Morel – billentyűk
Jean-Gabriel Bocciarelli – basszusgitár, vokál
Jérémie Heyms – gitár

Facebook: https://www.facebook.com/benightedsoul