Interjú Aura Danciulescuval

A Scarlet Aura nemrég mutatkozott be magazinunkban. Ezúttal énekesnőjükkel, Aura Danciulescuval készítettünk interjút, amelyben jobban megismerhetitek őt. Köszönjük neki a válaszait!

– Mikor kezdtél el énekelni? Volt olyan pillanat, amikor tudatosan döntöttél arról, hogy ezzel szeretnél foglalkozni?
Gyerekkoromban kezdtem el énekelni. És olyan rosszul, szörnyen csináltam, hogy a szüleim elküldtek énekórákra. Most már tudom, hogy kell hangnemben ordítani 🙂 🙂 🙂
A pillanat, amikor eldöntöttem, hogy énekesnő leszek, az órák után következett be, tízéves koromban.

– A családod hogy viszonyult ehhez? Támogatták az álmaidat?
Mindig támogattak és engedték, hogy szabad legyek, így kezdtem el hinni magamban és tűztem ki a saját céljaimat.

– Mikor és hogyan szeretted meg a rock/metal műfaját?
Mindig szerettem a rock/metalt, de igazán akkor váltam rajongójává, amikor megismerkedtem Mihai Danciulescuval, aki most a férjem. Elmagyarázta nekem a rock/metal különféle stílusait, és mutatott nekem zenekarokat, amiket nagyon megszerettem. Még mindig keresem önmagamat és a saját rock/metal énemet. Szóval érdemes figyelni rám, hogyan fejlődöm.

– Hogy ismerkedtél meg a zenekari tagokkal és váltál a Scarlet Aura frontemberévé?
Mihai és én 2010-ben váltunk legjobb barátokká, miközben egy Steelborn nevű zenekarban. Néhány évvel később egymásba szerettünk, összeházasodtunk és elkezdtük a Scarlet Aura nevű új projektet. Catalin és Sorin később csatlakoztak, és mivel nagyon jó barátok voltunk, ez egy tökéletes pillanat volt. Így lettünk mi a Scarletek.

– Milyenek a zenétekkel kapcsolatos visszajelzések hazátokban illetve nemzetközileg?
Bárhová megyünk, az emberek izgatottan fogadnak minket, és a rajongói táborunk is elkezdett növekedni. Mindez a gyönyörű zene, a friss energia miatt van, a kellékek miatt, amiket használunk, és végül, de nem utolsó sorban – a hangzásunk és a látvány miatt. Számunkra megtisztelő, hogy a Scarlet Aura neve terjed, mindezt a rajongóinknak köszönhetjük, hálásak vagyunk nekik.

– Melyik volt az eddigi legjobb élményed a zenekarral?
A legjobb élmény a Tarjával közös turnénk volt, illetve az is, hogy olyan hatalmas zenekarok mellett játszhattunk, mint: Accept, Doro, Nazareth, Gotthard, Helloween, Europe.

– Volt valamilyen vicces vagy furcsa élményed koncertek közben?
Minden koncert más, és mindig szerzünk vicces tapasztalatokat. Például amikor Tarja turnéján voltunk, és a crew elvesztette a fellépőcuccainkat tartalmazó csomagokat. És improvizálnunk kellett. Kölcsönkértünk öveket, pólókat és sminket. Természetesen elég stresszes volt, ugyanakkor az egyik legviccesebb is azokban a napokban.

– Mit lehet tudni a magánéletedről? Mivel foglalkozol, mit tanulsz/tanultál?
A Bukaresti Egyetemre jártam, politikatudományt és jogot tanultam. Hallgattam órákat a diplomáciáról és a nemzetvédelemről is. Dolgoztam néhány évet a Román Szenátusban, de 2011-ben minden munkámat és projektemet otthagytam, és azóta száz százalékosan a zenénkkel foglalkozom. Mihai szerzi a zenéket és producerkedik, én pedig a szövegeket írom. Szóval ez az, amit most csinálok, és ezzel is keresem a kenyeremet. Értetek, a közönségért építgetem magam, hogy magas színvonalon képviselhessem a female rock/metal világát, és bizony ez egész embert kíván.

– Milyen terveid vannak a közeljövőre?
A terveim a Scarlet Aurával kapcsolatosak. Vagyis népszerűsíteni a zenénket világszerte, énekelni ennek a gyönyörű bolygónak minden egyes országában és városában, inspiráló üzeneteket írni, képviselni az énekesnős mozgalmat, végül, de nem utolsó sorban: emlékeztetni mindannyiótokat, hogy nem vagytok egyedül (you’re not alone dalcímre való utalás – a szerk.)
Általános információk

Születési hely és idő: 1985.10.28., Falcsitén

Lakhely: Bukarest

Eredeti hajszín: Világosbarna

Szemszín: Barna

Testvérek: Van egy csodálatos nővérem, Mihaela Pohoata, háromszoros versenyaerobik-világbajnok.

Hobbi: Írás, olvasás, fafaragás, festés

Kedvencek

Étel: Pizza

Ital: Vörösbor

Könyv: Terry Pratchett bármelyik könyve

Film: Elfújta a szél

Énekes/zenekar: Tarja Turunen, Helloween

Szín: Skarlát szín

Scarlet Aura szám: My Own Nightmare

Ország: Románia

Sport: Jóga

Van saját háziállatod?
Három cica, Harley, Bijou és Riff

Ki a példaképed?
Az anyukám

Melyik volt életed legszebb napja?
2012.09.22. A nap, amikor hozzámentem Mihaihoz.