Butcher Babies

Megállíthatatlanul törekszik felfelé az amerikai csapat, ideje, hogy magazinunkban is bemutatkozzanak!
A Butcher Babies 2010 óta létezik. 2011-ben kiadták első EP-jüket, és ugyanebben az évben saját képregénnyel is jelentkeztek, amelyet Carla Harvey írt és Anthony Winn felelt az illusztrálásért. Hamar felfigyeltek rájuk, Keith Valcourt újságíró szerint ők a legdögösebb zenekar a világon. 2012-ben bemutatott egy új dalt Mr. Slowdeath címmel, ehhez készült el első videoklipjük is. Ezután leszerződtettek a Century Media Records kiadóval, 2013 elején pedig Észak-Amerikában turnéztak Marilyn Manson oldalán. 2013 júliusában megjelent Goliath című debütáló albumuk, amelyből az első héten 3300 példány kelt el, és a Billboard 200 chart listán a 112. helyen nyitottak.
Számos fesztiválon léptek fel, ahol szinte szétszedték a színpadot kirobbanó energiájukkal.
2015 júniusában a csapat hírt adott arról, hogy már dolgoznak a második albumukon, amelynek előfutáraként megjelentették a Monsters Ball című dalt. A nagylemez körül volt némi kavarodás, mert a kiadónak a cím és a borító. A zenekarnak meg kellett küzdenie azért, hogy minden úgy maradjon, ahogy kitalálták. A Take It Like a Man című album végül 2015. augusztus 21-én jelent meg. Ezzel a kiadvánnyal visszakanyarodtak a Trash Metal műfajhoz, mivel a Goliath lemez inkább dallamosabb volt.
2016 októberében a Megadeth zenekarral koncerteztek, ezután a dobos, Chris Warner kilépett a csapatból, hogy több ideje legyen a magánéletére. Helyét Chase Brickenden vette át.
A Butcher Babies műfaját a heavy, groove és a trash metal is jellemzi. Hatással voltak rájuk a Pantera, Slipknot, Guns N’ Roses és a Slayer munkásságai is, ám legnagyobb ihletőjük egyértelműen a Plasmatics. Egy interjúban kiemelték, hogy nagy rajongóik Wandy O. Williams-nek, és a nevüket is a Butcher Baby című Plasmatics dalból vették.
2017. október 27-én érkezik Lilith című harmadik albumuk.

Tagok:
Heidi Shepherd – ének
Carla Harvey – ének
Henry Flury – gitár
Jason Klein – basszusgitár
Chase Brickenden – dob

Facebook: https://www.facebook.com/butcherbabies