Hová tűntek?

Vannak zenekarok, akik ígéretesen indultak. Akiknek egy-egy dalát, videoklipjét felkapták a legnagyobb videomegosztó oldal látogatói, ám nem követte folytatás, vagy szó nélkül tűntek el. Most górcső alá veszünk néhány ilyen videoklipet, amelyek egy ideje keringenek az éterben, és utánajárunk, mi történhetett az előadóikkal.

ANSOTICCA

A német zenekar I’m Alive című videoklipjét nagyon szerették a hallgatók, ígéretes kezdete volt egy új projektnek. Az AnsoticcA 2010-ben adta ki első és egyetlen albumát Rise címmel, ezután azonban nem lehetett hallani róluk. 2013-ban a Facebook-oldalukon adtak ki egy közleményt, miszerint a debütáló album nagy sikerének és a kiadó erőfeszítéseinek ellenére a zenekar több okból nem élte túl az elmúlt éveket. Ugyanakkor meghatotta őket a sok rajongói kérés, és ennek engedve úgy döntöttek, mégis megpróbálják folytatni, és bejelentették, hogy új anyagon dolgoznak. Bár ez reménykedésre adott okot, sajnos azóta sincs hír a csapatról.

 

EVEN VAST

Ez a csapat még 1998-ban jött létre Olaszországban. A két alapítótag, Luca Martello (gitár) és Antonietta Scilipoti (ének, billentyűk) korábban egy Chaos and Technocracy nevű progresszív trash metal projektben játszottak együtt. Az Even Vast három nagylemezt adott ki 1999 és 2007 között – ezek közül a második, Outsleeping című 2003-as albumon szerepel a Dawning Gloom, amelyhez eddigi egyetlen videoklipjüket forgatták.
2008-tól gyökeres változások álltak be a zenekar életében: székhelyük az Egyesült Királyság lett, a régi tagokból pedig mindössze Luca Martello maradt, míg Antonietta helyére egy férfiénekes került.

 

GLASSMODE

Rómában alakultak 2004-ben, és 2007-ben kiadtak egy EP-t Beyond the Silence címmel. Ennél többet ez a projekt nem élt meg, több tagcsere után 2008-ban feloszlatták a csapatot. Három tag, köztük Sue énekesnő, új zenekarba kezdett Red Velvet Line néven, az alternatív rock/metal formáció 2010-ben megjelentette debütáló albumát The Stars Are Falling címmel. 2012 óta azonban körülöttük is csend van.
Most mindenesetre még a Glassmode keze alatt kiadott Breathe című dalt és klipet mutatjuk meg.

SAD ALICE SAID

Az ukrán gothic metal zenekar eredetileg az Alice in Wonderland név alatt futott 2005-től 2011-ig. 2011-re túl voltak néhány tagcserén, kialakult a végleges, működő felállás, és ekkor nevezték át magukat Sad Alice Saidre. Még ebben az évben megjelent első daluk, az Open Your Eyes, amelyhez videoklipet is forgattak. A közönség nagy szeretettel fogadta őket, nagy potenciált láttak a csapatban. Még 2011-ben debütáltak egy EP-vel, amely a Clock of Eternity címet kapta. Ezután még kiadtak egy-két dalt, 2013-ban pedig megjelentettek egy albumot, amely az eddig elkészült hét dalukat tartalmazta.
Teljes albumuk azóta sem jelent meg, és a zenekar határozatlan időre visszavonult. Ennek szomorú oka van: 2015-ben billentyűsüknél, Julia Balannál rákot diagnosztizáltak. A csapat most arra koncentrál, hogy támogassák beteg társukat, illetve segítenek a pénzgyűjtésben, amely a kezelésekre kell. 2015 decembere óta a zenekar nem adott életjelet magáról, Julia a személyes Facebook-oldala alapján jobban van, és küzd a kórral.

WE ARE THE FALLEN

A Los Angeles székhelyű csapat annak idején nagy visszhangot kapott, ennek az az oka, hogy az Evanescence-ből viharos körülmények között kiváló Ben Moody alapította egyéb ex-tagokkal, 2009-ben. Frontembernek az Amy Lee-re karakterben és hangban is kísértetiesen hasonlító Carly Smithsont választották, aki az American Idol tehetségkutató műsorban tűnt fel. Rossz nyelvek szerint Ben Moody egy egyszerű Evanescence-utánzatot próbált létrehozni. Mindenesetre a kellő figyelmet megkapta, és 2010-ben kiadták debütáló albumukat Tear The World Down címmel. Egy videoklipet forgattak, a Bury Me Alive című dalhoz. Ezután azonban a zenekar felszívódott, Facebook-oldalukat sem vezetik aktívan, és nem tudni, lesz-e még folytatás.