Meteora

Ezúttal nem megyünk messzire, hazánk egyik feltörekvő zenekarát, a budapesti Meteorát mutatjuk be nektek. A szimfonikus metalt játszó csapat idén jelentette meg debütáló albumát. Lássuk, kik ők!

A zenekar 2010-ben jött létre, az alapítótagok közül Király Attila (ex-gitáros, billentyűs) és Fülöp Máté (basszusgitár, hörgés) maradt. A kezdetekben többek között Epica, Within Temptation, After Forever és Nightwish feldolgozásokat játszottak, keresve saját stílusukat. A megalakulásukat követő évben már színpadon is megmutatták magukat, először a Filter Clubban, majd a Crazy Mamában.
2014-ben még egy korábbi felállással rögzítették első EP-jüket Price of Salvation címmel, amelynek Scarlet Moon című dalához videoklipet is forgattak. Számos tagcsere és koncertezés után letisztult a stílusuk, jelenlegi felállásuk 2015 és 2017 között állt össze. 2017 nyarán debütált első nagylemezük Our Paradise címmel. After the Civil War című daluk a „The Metal Music GlobAlliance Compilation Vol.2” válogatásra is felkerült.
A Meteora nehezen sorolja be a zenéjét egyetlen műfajba. Noémi lágy női énekhangjának és Máté hörgésének párosításához power, gót és szimfonikus elemeket vegyítenek.

Tagok:
Holló Noémi – ének
Király Atilla – billentyű, dalszerzés
Fülöp Máté – basszusgitár, hörgés
Solymosi Csaba – szólógitár
Kása Gábor – dobok

Facebook: https://www.facebook.com/meteorabandhungary