Raven Black

Dark Metal Karnevál Los Angelesből.

A 2012-ben létrejött Raven Black egész koncepciót talált ki a zenekar jellemzése gyanánt. A történetük szerint egy „The Doctor” néven futó voodoo mágus egyik utazása során rátalált egy eltévedt és rémült kislányra, Ravenre. Elkezdte rajta alkalmazni a mágiáját, hogy a lányból játékbabát varázsoljon, de Raven sikolyai megzavarták őt a műveletben, így megmaradt félig embernek, félig babának. Ahogy Raven a doktor sötét világában élte az életét, titokban kitanulta a varázslatait és a mágiáját, ennek segítségével pedig megteremtette a Muppet nevű démont, akinek az a feladata, hogy örök védelmezője legyen a lánynak. A Doktor és Muppet aztán megalkotta Stitchest, hogy olyan lelkeket keressen, amelyek csatlakozhatnak sötét világukhoz.

A zenekar 2013-ban megjelentette első dalát Died Inside címmel, majd folytatták a stúdiózást, amelynek eredményeként megszületett debütáló EP-jük, a 2014-es Midnight Dreary. Ezt követően teltházas koncertet adtak a Viper Roomban.
2014 októberében új anyagon kezdtek el dolgozni Ulrich Wild producerrel (aki korábban együtt dolgozott többek között a White Zombie, Alice In Chains, Breaking Benjamin, Pantera, Seether és Otep zenekarokkal). A következő két év alkotással telt, végül 2016 szeptemberében kiadták második EP-jüket Seven Sins címmel.
2016 nyarán a mexikói Corona Hell and Heaven fesztiválon játszottak olyan nevek társaságában, mint a Rammstein, Twisted Sister, Ghost, Five Finger Death Punch, Mushroomhead, Selpultura és az Alien Ant Farm. Ez év nyarának végén a DirtFest rendezvényen is felléptek.
A 2017-es év rendkívül sűrűnek bizonyult a csapat számára. Clevelandbe utaztak, hogy leforgassák új videoklipjüket a Twinkle Twinkle Little Scars című dalhoz. A videóért a MonoBloc stúdió két embere, Josh Apple és Andrew Sparks felelt. A végeredmény kissé horrorisztikus lett, a Raven Black azt mondja erről, szerettek volna ezúttal valami véresebbet alkotni.
Kisebb pihenés után a zenekar belevetette magát a koncertezésbe, több fesztiválon felléptek, és saját turnét is tartottak.
2018 tavaszára ígérik „13” című első nagylemezüket.

Raven – ének
Muppet – dob, vokál
The Doctor – szólógitár
Stitches – basszusgitár

Facebook: https://www.facebook.com/ravenblackband

FIGYELEM! A VIDEOKLIP EGYESEK SZÁMÁRA FELKAVARÓ ELEMEKET TARTALMAZHAT!