Arcane Ritual

San Franciscóból érkező melodic/doom metal zene, amelyért két tag felel.

A projekt mögött két ember áll: Jarek Tatarek dalszerző és Teresa Camp, aki az énekért és szövegekért felel. Mindketten tapasztalt zenészek. A lengyel származású Jarek korábban az Astharoth nevű trash metal zenekarban játszott, de feltűnt a Kraterben és vendégeskedett az In the Silence nevű prog metal csapat debütáló anyagán. Jarek több mint tíz albumot írt már, játszik gitáron, basszusgitáron és billentyűn is. Zeneszerzőként ritkán pihen, és nem fél kísérletezni a különféle műfajokon belül.
Teresa Camp gyerekkora óta ír verseket és dalszövegeket, tinédzserként pedig gitározni tanult. Vegyes összetételű hangképzésben részesült, kapott operás, blues és balkán képzést, tanult beszédszintű éneklést. Az éneklés mellett profi hastáncos, illetve ő rendezte és szerkesztette a zenekar első videoklipjét.
Jarek és Teresa 2001-ben az Arcane Dimension nevű projektben kezdett el együtt dolgozni, amely korábban gothic metalt játszott, később pedig darkvawe és világzenét, vegyítve a hastánc kulturájával. 2005 és 2016 között hét albumot adtak ki, most pedig ezzel az új projekttel kezdtek el foglalkozni, amelynek első EP-je Enemy of the State címmel idén jelent meg.
Műfajuk elsősorban Melodic-Ritual Doom Metalként jellemezhető, nagy hatással volt stílusukra a Type O Negative, a Moonspell és a Within Temptation is. Ezt kombinálták a kedvenc trash képviselőikkel, a Kreator és a Testament hangulatával, így született meg az Arcane Ritual végeredménye. Szövegeik ezoterikus és misztikus hangvételben íródnak.

Tagok:
Teresa Camp – ének
Jarek Tatarek – zene

Facebook: https://www.facebook.com/arcaneritual