Ison

Egy különleges atmoszférájú svéd projekt, ismerős énekesnővel.
Az Ison 2015-ben jött létre, és két tag alkotja: Daniel Änghede, aki többek között a Crippled Black Phoenix és az Astroqueen csapatokból ismert, valamint Heike Langhans, a Draconian énekesnője, aki a nemrég bemutatott Hallatar projektben is feltűnt egy dal erejéig. Ők ketten egy egészen sajátos hangzásvilágot alkottak meg a drone, a goth és a shoegaze zenei műfajok által ihletve, ehhez társul a csillagászat és az univerzum iránti rajongásuk. Mindez együttesen létrehozza a maguk egyedi stílusát, amit Cosmic Drone névre kereszteltek el. Ezt a címet viseli 2015-ös debütáló EP-jük is, amely öt dalt tartalmaz.
A duó nagyon megadja a módját a dalszerzésnek: egy elhagyatott földalatti erőműben írják számaikat, ahol nincsen mobiltelefon-térerő és ablak, ezáltal azt sem tudják, milyen napszak van éppen. Ezáltal a hely tökéletes otthont légkört teremt meg ahhoz, hogy zenéiket teljes elszigeteltségben, elzárkózva a külvilágtól írhassák meg.
Az Ison 2017. október 17-én új dallal jelentkezett, ez a Helios. Második EP-jük Andromeda Skyline címmel 2018 elején jelenik meg.

Facebook: https://www.facebook.com/ison444