Beyond God

A zenekarnak a napokban jelenik meg második albuma. Itt az alkalom, hogy bemutatkozzanak nálunk!

A Beyond God egy holland együttes. Zenéjük a heavy metal, a klasszikus elemek és a szimfonikus metal ötvözete, sötét, atmoszférikus koncepciót létrehozva. A projektet Ferry Guns alkotta meg 2008-ban, aki kezdetben csak szimfonikus darabokat írt. Később, dobos lévén dobtémákat is hozzáadott a művekhez, majd egy idő után úgy döntött, keres maga mellé zenészeket, hogy a megírt darabokból szimfonikus metaldalok születhessenek.
Egy korai felállással 2013-ban rögzítettek egy négyszámos EP-t Dark Light of Dawn címmel, majd tagcserék és a zenekar végleges formájának létrejötte után megszületett a debütáló nagylemez, az A Moment of Black, amelyet 2016-ban adtak ki. Megjelenése után turnéra indultak, amely több országot is érintett, és sikeresen zajlott le.
Második albumuk megírásába még több energiát fektettek. Célként tűzték ki a hangzás javítgatását, belevegyíteni zenei világukba a modern metal agresszív riffeit és dinamikus ritmusszekcióit. Emellett persze nem hagyták el az atmoszférikus, dark szimfonikus vonalat és a dallamos éneket. Több csellót és kórust adtak hozzá a dalokhoz, a szövegek pedig az élet fontos témáit feszegetik, a fényes álmoktól kezdve a legsötétebb félelmekig, szoros kapcsolatot kialakítva a hallgatóval. A végeredmény Dying To Feel Alive címmel 2017. november 9-én jelenk meg. Twan Smolders gitáros az album kiadása után elhagyja a zenekart, egyelőre nem tudni, ki lesz a helyén.

Tagok:
Meryl Foreman – ének
Twan Smolders – gitár
Lukasz Kubaszak – basszusgitár
Ferry Guns – dob, nagyzenekari elemek

Facebook: https://www.facebook.com/beyondgodmusic