Beyond Forgiveness

Amerikai gothic/szimfonikus metal, amely többszöri nekifutásra nyerte el jelenlegi formáját, és a napokban jelent meg debütáló albumuk.

A zenekar két alapítótagja, Greg Witwer és Richard Marcus az elmúlt tizenegy év alatt több zenekarban is játszottak együtt. Ezek egyike volt például a 2004-től 2008-ig működő Hell’s Eden, amely egy ötszámos EP-t élt meg. Miután az feloszlott, Greg és Richard kapcsolatban maradtak egymással, majd 2009-ben megalapították a Beyond Forgiveness csapatot. Elképzeléseik hasonlóak voltak: Gregre a power metal, Richardra a gothic metal volt nagy hatással, de abban mindketten egyetértettek, hogy énekesnős zenekart szeretnének létrehozni. Amikor a Hell’s Eden feloszlott, Richard éppen egy Anifornum nevű csapatban játszott, ide hívta meg Greget zenélni. Később aztán ebből a formációból született meg a Beyond Forgiveness.
A friss projekt útja azonban nem volt zökkenőmentes: épphogy elkezdték rögzíteni debütáló albumukhoz a dalukat, amikor 2013-ban az énekesük, Lynn Brown kilépett, és a Beyond Forgiveness egy rövid időre megszűnt. Egy évvel később, 2014-ben Greg és Richard úgy döntött, mindaz, amit eddig összeállítottak, túl jó ahhoz, hogy hagyják meghalni, így ismét próbálni kezdtek. Jelentkezett hozzájuk egy énekesnő, aki elküldte nekik hangfelvételen a Within Temptation Angels című dalának feldolgozását, illetve az O mio babbino caro klasszikust. A srácok azonnal tudták, hogy erre a hangra van szükségük. Amint felvették vele a kapcsolatot, kellemes meglepetésükre kiderült, hogy Talia Hoittal van dolguk, aki korábban már segédkezett billentyűsként az első albumuk munkálataiban. Fel is kérték őt annak idején, hogy csatlakozzon hozzájuk billentyűs posztra, ám akkor Talia nemet mondott, mert nem tudott volna időt szakítani a dologra.
Így lett végül ő a Beyond Forgiveness énekesnője. A megújult formáció 2016-ban előrukkolt The Ferryman’s Shore című ötszámos EP-jével. Debütáló nagylemezük, a The Great Wall 2017. november 3-án jelent meg.

Tagok:
Talia Hoit – ének, dalszerzés
Richard Marcus – gitár
Greg Witwer – gitár
Sean Rogers – dob

Facebook: https://www.facebook.com/beyondforgivenessmetal