Wait Hell In Pain

Modern/Melodic/Alternatív metal Olaszországból, akiknek első albuma fajsúlyos témával foglalkozik.
A projekt múltja 2011-re nyúlik vissza, amikor Stefano Prejanò gitáros és  Kate Sale énekesnő megismerkedett egymással. Mindketten szerettek volna zenekart alapítani, amelyben a hard rock és a heavy metal műfajt elegyítik. 2012 októberétől már el is kezdtek koncertezni Rómában.
Néhány változás után a felállás 2016-ra érte el a jelenlegi formáját, a zenekar hangzásvilága pedig elmozdult a modern/experimental metal felé. A tagok kidolgozták a színpadi megjelenésüket is.
2016 első felében elkezdték írni saját dalaikat Wrong Desire című első albumukhoz. Ez év novemberében a kész számokat a Kick Recording stúdióban rögzítették. A Wrong Desire debütáló lemezük végül 2017. szeptember 22-én jelent meg a Revalve Records kiadónál. Az album az erőszak és a nőkkel szembeni abúzusok témáját járja körbe egy May nevű fiktív karakter szemszögén keresztül. A kilenc saját dal (és egy feldolgozás tizedik számként) bemutatja May útját az áldozatszereptől kezdve a tudatra ébredésén át egészen a felszabadulásáig, amikor végre szembe mer szállni a terrorral.
Szeptember 22-én az új albummal együtt a zenekar egy videoklipet is kiadott a Lost in Silence című dalhoz, amely ugyancsak ezt a témát jeleníti meg.

Tagok:
Kate (Hekátē) Sale – ének
Stefano Prejanò – gitár
Marco “Vonkreutz” Novello – billentyű
Alfonso Pascarella – basszusgitár
Stefano “Black” Rossi – dob

Facebook: https://www.facebook.com/WAITHELLINPAIN