Souldrinker

Német Melodic Heavy/Groove metal!

2012-ben a Watch Me Bleed nevű német death/thrash/groove metal csapat zenészei úgy döntöttek, tesznek egy próbát dallamos énekkel kiegészülve. Steffen Theurer dobos ismerte Iris Boanta énekesnőt (aki a The Mistery frontasszonya is), mivel korábban játszottak együtt egy feldolgozásokkal foglalkozó zenekarban. Karcos, durva, mégis dallamos éneke tökéletesen illett az elképzeléshez. Ez azonban vadonatúj projektet követelt meg, így jött létre a Souldrinker. Egy rövid ideig egyébként a Watch Me Bleed hörgőse, Alex is tagja volt az új projektnek, végül azonban csak Iris maradt frontember.

Amellett, hogy a Watch Me Bleed aktív maradt, és Iris sem lépett ki a The Misteryből, elkezdtek dolgozni a Souldrinker dalain is. Két EP-t adtak ki 2013-ban és 2014-ben, végül idén, 2017. november 3-án megjelent debütáló albumuk The War Is Coming címmel.
Hangzásvilágukat így írják le: „Képzeld el, hogy a Pantera, a Lamb of God és egy kis Amon Amarth összekeveredik, olyan hanggal, mint Lee Aaron vagy Leather Leone… ez a Souldrinker!”

Tagok:
Iris Boanta – ének
Markus Pohl – gitár
Chris Rodens – basszusgitár
Steffen Theurer – dob

Facebook: https://www.facebook.com/souldrinkerband