Regardless of Me

Melodic/Gothic metal, Dark Progresszív metal Olaszországból.

A projektet 2007-ben álmodta meg Emiliano Sicilia, művésznevén Mr. Dark. Amellett, hogy ő írja a zenekar összes dalát és ő a fő gitáros, rap és hörgés betéteket is biztosít a hangzásuknak. A csapat a Modern metal kísérleti jellegét mutatja be, amelyben olyan zenekarok hangzásvilága köszön vissza, mint a Massive Attack, a Katatonia vagy a Tool. Saját, új zenei stílusukat Dark Progresszív metalként jellemzik.
Mr. Dark régi zenészbarátaival együtt indította útjára a projektet, amelynek kezdetben Pamela Manzo volt az énekesnője. Vele adták ki 2009-es debütáló albumukat The World Within címmel, és ő énekelt a 2011-es második, Pleasures and Fear lemezen is. Ez utóbbin helyet kapott Madonna – Frozen című dalának feldolgozása, amelyhez klip is készült.
2012-ben a zenekar úgy döntött, megválik Pamelától, a különféle zenei nézeteltérések miatt. Helyét Arys Noir vette át.
Az elmúlt években a Regardless of Me bejárta Európát, számos fesztiválon felléptek és turnéztak, olyan nevekkel játszhattak együtt, mint a Meshuggah, Tristania, House Of Lords, Fear Factory és a Children Of Bodom.
Számos egyéb tagcsere után a zenekar újult erővel vágott bele harmadik albumuknak felvételeibe. Ehhez a Sleaszy Rider Records kiadóval kötöttek szerződést. 2017. október 31-én megjelent legújabb albumuk, The Covenant címmel.

Tagok:
Arys Noir – ének
Mr Dark – Rap, hörgés, vokál, zongora, gitár, programozás
The Grand Duke – basszusgitár, zongora, effektek, billentyű
Rob Yakuza The Machine Iaculli – dob

Facebook: https://www.facebook.com/regardlessofme