Graveshadow

Aki hiányolja a Helion Prime egykori énekesnőjének, Heather Michele-nek a hangját, annak ajánljuk figyelmébe ezt a kaliforniai szimfonikus metal zenekart!

A Graveshadow 2012-ben alakult az Egyesült Államokban, William Walker ritmusgitáros által, aki hamar megtalálta maga mellé a megfelelő társakat. Az első egy évben még egy Julius Jones nevű férfiénekes volt a frontember, ám 2013-tól Heather Michele vette át a mikrofont.
Zenéjük zúzós gitárt, gyönyörű billentyűdallamokat, kemény basszusgitárt és eget rengető dobot elegyít, amelyhez az énektémák is kellemes változatosságot szolgáltatnak. Az operás vokál bármikor átcsaphat hörgésbe, amely gazdag és dinamikus atmoszférát alkot a történetmeséléshez. Akár személyes harcokról, akár fantasztikus lényekről énekelnek, a hallgató biztosan könnyedén elmerül a világukban.
2014-ben kiadták a nevüket viselő bemutatkozó EP-jüket, hamarosan pedig elkezdtek dolgozni első nagylemezükön. Az album keverési és mastering munkálatait a svéd Deathstars zenekarból ismert Emil “Nightmare” Nodtveidt végezte, a producer pedig Matt “Hazmatt” Thomas volt. A Blink című dalban Ralf Scheepers (Primal Fear) is vendégeskedik.
A debütáló album végül Nocturnal Resurrection címmel 2015-ben jelent meg.

Tagok:
Heather Michele – ének
Will Walker – ritmusgitár
Aaron Robitsch – szólógitár
Roman Anderson – dob
Ben Armstrong – basszusgitár

Facebook: https://www.facebook.com/Graveshadow