Alwaid

Melodic heavy metal együttes Franciaországból, összetett és egyedi témákkal.

Az Alwaid 2010-ben alakult, első évüket koncertezéssel töltötték. 2012-ben felvettek egy demót, debütáló albumuk pedig 2014-ben érkezett Lacus Somniorum címmel. A dalok az éjszakai álomszerű világról szólnak, az alvás különféle szakaszait bemutatva elalvástól az eszméletlenségen át az ébredésig, szót ejtve az álmatlanságról és a rémálmokról is. Saját történeteik elmesélése mellett mitológiából, irodalomból és moziból merítik az ihletet.
A zenekar folyamatosan koncertezik megalakulásuk óta, Franciaországban és Belgiumban több mint nyolcvan alkalommal álltak színpadra, de felléptek az Egyesült Királyságban és Hollandiában is.
2016 végén a csapat stúdióba vonult, hogy felvegyék második albumukat. Ennek is konkrét témája van, a civilizáció fejlődése, rend és káosz, vágy és logika, nagyság és dekadencia, ellentétes aspektusok és ellentmondásos hatások, amelyek az emberi lény összetettségét és tökéletlenségét jellemzik. A dalokat itt is különféle művek ihlették, olyanok, mint a Jurassic Park, Moby Dick, vagy Dr. Jekyll és Mr. Hyde. A lemez The Machine and The Beast címmel 2017 augusztusában jelent meg.

Tagok:
Marie – ének
Max – gitár, vokál
Alex – gitár
Simon – basszusgitár
Dan’ – dob

Facebook: https://www.facebook.com/Alwaid.music