Stonelight

Szimfonikus heavy metal Romániából!

A zenekart 2013-ban alapította Vanda, Alex és Mihai, akik korábban egy Fortress of Faith nevű gothic metal csapatban játszottak együtt. Volt zenekaruk 2012-ben hiátusra ment, majd a három fent említett zenész úgy döntött, belekezdenek valami újba, keményebb és fejlődést bemutató projektbe, ez lett a Stonelight.
Kezdetben néhány kisebb koncertet, fellépést adtak különféle bukaresti klubokban, 2014 végére viszont már egy miniturné részesei is lehettek, a Trooper előzenekaraként bejárták Romániát. Mivel ez nagyon jól sikerült, 2015 őszén újabb turnéra indultak, valamint ekkortájt tagcserék is történtek a felállásban.
2016 őszén a Stonelight közreműködött a Back to Life – A Tribute To Goodbye To Gravity című albumon, amely a tragikus sorsú romániai Goodbye to Gravity zenekarnak állít emléket (2015. október végén a bukaresti Colectiv szórakozóhelyen a Goodbye to Gravity éppen a második albumuk lemezbemutató koncertjét adta, amikor fellépésük közben tűz ütött ki a helyszínen. Sok más áldozat mellett a zenekar négy tagja is elhunyt, egyedül az énekes maradt életben).
2016. november 11-én megjelent a Stonelight debütáló albuma Into the Unknown címmel. Ezt egy nemzeti miniturnéval ünnepelték.
A zenekar eddigi pályafutása során nemcsak fontos román zenészekkel, hanem ismert külföldi csapatokkal is felléphetett együtt, olyan nevekkel, mint a Myrath vagy a Galadriel.

Tagok:
Vanda Restye – ének, billentyű
Alex Mezei – szólógitár, ritmugitár
Vlad Carabin – szólógitár, ritmusgitár
Mihai Ionita – dob

Facebook: https://www.facebook.com/StoneLightBand