Hamka

Szimfonikus-ethnic metal Franciaországból.
A zenekar 2003-ban jött létre, miután Elisa C.Martín és Willdric Lievin elhagyták a Fairyland nevű csapatot. Willdric szeretett volna egy teljesen új projektet felépíteni, amely a metal műfaj különböző műfajaiból merít. Miután újabb zenészek csatlakoztak hozzájuk, 2004-ben rögzítették Exodus című demójukat. 2005-ben megjelent debütáló nagylemezük, az Unearth, amely a melodic metal, az etnikai hangszerek és a fantasy tökéletes keverékét nyújtja.
Ezután egy hosszabb szünet állt be a zenekar életében, különböző más projektek, munkahelyi és családi problémák miatt, tagcserék is történtek. 2013-ban jelentkeztek egy új dallal (Earth’s Call), majd újabb évekre eltűntek. Végül 2017-ben újult erővel tértek vissza, és kiadták Multiversal című második albumukat.
Dalaik az ősi misztikus civilizáció legendáiról szólnak, illetve futurisztikus történetekről is mesélnek. Nevüket egy tibeti istennő ihlette.
A Hamka énekesnője, Elisa C.Martín nevével már korábbi projektekben is találkozhattunk, a spanyol származású hölgyemény énekelt többek között a Dark Moor, Dreamaker és az Ebony Ark zenekarban is.

Jelenlegi tagok:
Elisa C.Martin – ének
Willdric Lievin – dalszerzés, basszusgitár
J-B – dob
Sylvain Cohen – gitár
Arvi Kaint – gitár

Facebook: https://www.facebook.com/hamkametal