Northward – Floor Jansen régi-új projektje!

Floor Jansen és a Pagan’s Mind gitárosa, Jørn Viggo Lofstad még 2007-ben dolgozott együtt először, amikor összeraktak néhány feldolgozást. 2008-ban még idegenként találkoztak újra, ennek ellenére nagyon gyorsan megírtak együtt egy teljes albumot. Ekkor már tudták, hogy külön projektet kell létrehozniuk, ez lett a Northward. A projekt zenei világa egyáltalán nem olyan, mint azoké a zenekaroké, ahonnan a duó érkezett. A műfaja leginkább melodic rock/hard rock, a zene dobon, basszusgitáron, gitáron és éneken alapszik. Itt nincsen opera, nagyzenekar vagy progresszív elem, a kettős az alapokhoz tér vissza, olyan zenekarokból merítve, mint a Led Zeppelin vagy a Foo Fighters.
Az ígéretes kezdet ellenére 2008-ban szögre akasztották a projektet. Mivel Floor élete a következő években nagyon mozgalmasra sikeredett – az After Forever feloszlása, a ReVamp megalapítása, kiégés, a Nightwish frontasszonyává válása –, ezért a Northwardra nem maradt idő, így a dalaikat sem tudták rögzíteni vagy kiadni.
A Nightwish 2017-es pihenője azonban kapóra jött Floornak, felvette a kapcsolatot Lofstaddal, és szerencsére ott tudták folytatni a projekt munkálatait, ahol annak idején abbahagyták. Ezúttal végre stúdióba vonultak, és elkezdtek dolgozni debütáló anyagukon. Többen is csatlakoztak a munkálatokhoz, sőt, a Drifting Islands című dalban Floor testvére, Irene Jansen is vendégénekel.
A Northward szerződést között a Nuclear Blast kiadóval, és várhatóan még ebben az évben megjelenik első albumuk.
Kíváncsian várjuk!

Facebook: https://www.facebook.com/Northwardofficialpage