Kun Anita távozik az Ideas zenekarból

Tizenhárom év után elköszön az Ideastól Kun Anita. Az énekesnő és a zenekar egyaránt megosztott erről egy-egy közleményt:

Anita üzenete:

„Kedveseim!

Szeretném nektek bejelenteni, hogy 13 év után befejezem az Ideas zenekarral való közös zenélést. Az okokat nem szeretném mélyen szántva ecsetelni. 13 év alatt sok olyan esemény történik egy ember életében, ami kihatással lehet az élete különböző területeire és felülírhatja a dolgokat. Viszont tudnotok kell, hogy ez a búcsú a zenekar és közöttem baráti hangulatban zajlik le. A „méltó” szó jellemzi az elválást. Köszönöm nektek a sok szeretetet, kitartást és a sok-sok jó szót, amit tőletek kaptam! Köszönöm a zenekarnak jelenlegi felállásban és a volt zenekari tagoknak – akiket mindenképpen szeretnék név szerint isfelsorolni – Hamburger Ferencnek, Takács Tamásnak, Zelizi Lászlónak, Schlick Attilának, Molnár Zoltánnak és Gallay Lajosnak tehetségüket és tudásukat, a felejthetetlen éveket, koncerteket! Köszönöm Hartmann Kristófnak a sok év támogatást és barátságot! Személy szerint nem fogom letenni a mikrofont és a tollat. A zenekar sem teszi le a hangszert! Égni fog tovább az a tűz!
Az Ideas a március 23-i tatabányai és április 13-i szombathelyi koncerteken, ezután várhatóan ősszel egy nagyobb rendezvény keretein belül lép fel utoljára a jelenlegi felállásban. A további tervekről a zenekar Facebook oldalán keresztül számolunk be.
Égjen még! :-)”

A zenekar közleménye:

„Szeretnénk mindenkivel tudatni, hogy Kun Anita és az Ideas útjai külön válnak egymástól. Egy meghatározó szakasz zárul most le a zenekar életében. Köszönetünket fejezzük ki Anitának, hogy 13 éven keresztül megajándékozott minket a tehetségével, gyönyörű hangjával, illetve hálásak vagyunk a közösen készített Ébredés, Főnix, Őrizd a szíved, Egység c. remek albumokért, a koncertekért és a rengeteg közös élményért!
A legjobbakat kívánjuk a folytatásban az élet minden területén!
Ami minket illet, szeretnénk folytatni az Ideas pályafutását, jelenleg ehhez keressük Anita utódját. Legközelebb március 23-án Tatabányán, a Moby Dick előtt, illetve április 13-án Szombathelyen, a Dying Wish és a Nemzeti Hang zenekarokkal közös buli keretében találkozhattok még velünk ebben a felállásban.
További hírekkel a későbbiekben jelentkezünk.”

Az 1994-ben alakult zenekarhoz Anita 2005-ben csatlakozott, és a tizenhárom év alatt négy albumot adtak ki a közreműködésével.