Patty Gurdy

Sorozatunk következő cikkében Patty Gurdyval ismerkedünk meg, aki a német Storm Seeker zenekar tekerőlantosa, és szólóprojekten is dolgozik. Mivel róla még kevés az információ az interneten, Patty volt olyan kedves és válaszolt néhány kérdésünkre. Ezúton is köszönjük neki az együttműködést!

Mikor kezdtél el énekelni, és mikor kezdtél tekerőlanton játszani? Hogyan esett a tekerőlantra a választásod?
Mint a legtöbb általam ismert énekesnél, úgy nálam sem volt egyértelmű pont, amikor elkezdtem énekelni. Ez olyan dolog, ami nélkül nem tudok élni. Mindig énekeltem.
Gyerekkorom óta számos hangszeren játszom, de az iskola befejezését követő nyáron beleszerettem a tekerőlantba, és kipróbáltam egy műhelyen. Abban a pillanatban már tudtam, hogy nekem KELL egy!

A családod hogy viszonyult a zenével való kapcsolatodhoz? Támogatták az álmaidat?
Nagy örömömre anyukám is szereti a zenét, akárcsak én, így támogatott. És amit anya mond, azt követi apukám is, tehát szerencsés vagyok, hogy mindkét szülőm mellettem áll. Emellett nem hallgathatom el, hogy meg kellett küzdenem az álmaimért. De ez elkezdett kifizetődni, így csak annyit mondhatok: örülök, hogy erős maradtam!

Mikor és hogyan szeretted meg a rock/metal műfaját?
A rock olyasvalami, ami mindig lenyűgözött. A „lágy” rádiós rockkal kezdődött, mint a Simple Plan és Avril Lavigne, amikor tizenegy éves voltam. Később, tizenkét-tizenhárom éves koromban egy barátom megmutatta nekem Tarja Turunent, a Slipknotot és az Evanescence-t. És BUMM! Rákattantam!! Még mindig szeretem az olyan zenekarokat, mint a Nightwish, Epica, Ayreon…

Hogy ismerkedtél meg a Storm Seeker tagjaival?
Amint elkezdtem tekerőlanton játszani, új zenekart kerestem. A közösségi média segítségével találtam rájuk, amint hegedűst kerestek. Beajánlottam magam mint tekerőlantost, és megkaptam a posztot. 🙂

Milyenek a zenéddel/zenétekkel kapcsolatos visszajelzések hazátokban illetve nemzetközileg?
Eddig még nem hagytam el Európát életem során (2018 közepe). Szóval csak az online visszajelzésekről tudok nyilatkozni nemzetközi rajongóimmal kapcsolatban. Döbbenetes és hízelgő az a hihetetlenül sok jelzés, amit nap mint nap kapok! Európában már rendszeresen felismernek személyesen, ami szuper fura és szuper hízelgő egyszerre. Határozottan szeretek olyan emberekkel találkozni, akiknek jó a zenei ízlése! 🙂

Mit lehet tudni a magánéletedről? Mivel foglalkozol, mit tanulsz/tanultál?
Jelenleg a főiskolai tanulmányaimat fejezem be formatervezésből. Szabadidőmben pedig őrülten dolgozom a közelgő albumomon és egyéb projekteken.

Milyen terveid vannak a közeljövőre?
Az albumom befejezése a következő célom. Aztán… Bármit hoz az élet, fogadom!

Vannak testvéreid?
Van egy nővérem és egy húgom. És NEM, nem adom meg a telefonszámukat, haha!

Kedvencek

Étel: Bármi, ami finom és vegán

Ital:
Tea, smoothie

Film, műsor: Mostanában a Vikingek sorozatot élveztem a legjobban.

Könyv: Teal Swan művei

Szín: Fehér

Storm Seeker/saját dal: A következő kislemezem, ami még nem jelent meg.

Ország: Szeretem Izlandot, mesés.

Sport: Vitorlázás, futás, tekerőlantozás

Állat: Macskák!

Van valamilyen állatod? Nincs… helyette két tekerőlantom van.

Van példaképed? Bárki és bármi inspirálhat a környezetemben.

Kövesd Pattyt az interneten!
Facebook: https://www.facebook.com/pattygurdy/
Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCSEOK9G-A2oCyZwdGesCpIg