The Charm The Fury

Nu metal, groove metal, metalcore – ezek a műfajok jellemzik leginkább a holland csapatot. Lássuk, kik is ők!
A The Charm The Fury 2010-ben alakult Amszterdamban. Modern, mégis egyedi hangzásviláguk mellett énekesnőjük kisugárzása is rendkívül karakteressé teszi a zenekart.
2012-ben rögzítettek egy EP-t The Social Meltdown címmel. Rá egy évre leszerződtek a Listenable Records kiadóval, és megjelent A Shade of my Former Self című debütáló albumuk. Beindult a koncertezés is, valamint több fesztiválon megmutatták magukat, köztük a 2014-es FortaRockon, illetve 2015-ben a Belgiumban megtartott Graspop Metal Meeting fesztiválon.
2017-ben már a Nuclear Blast kiadóval írtak alá szerződést, amelynek gondozásában kiadták második albumukat, The Sick, Dumb & Happy címmel. A csapat szerint ez egy sokkal letisztultabb, érettebb anyag lett az elődjénél, és sokkal jobban kialakult a saját hangzásviláguk a koncerteken szerzett tapasztalatoknak köszönhetően. Második albumuk egy vad intelligenciával és szívből jövő vágyakozással elegyített dühös felszólalás a 21. század kollektív elkeseredettsége ellen, hogy kirángassák az embereket a digitalizmus kábulatából.

Tagok:
Caroline Westendorp – ének
Lucas Arnoldussen – basszusgitár
Mathijs Tieken – dob
Martijn Slegtenhorst – gitár
Koen Stokman – gitár

Facebook: https://www.facebook.com/thecharmthefury/