Vintersea

Oregon székhelyű progresszív melodic/death metal zenekar.

Bár maga a Vintersea 2016 óta létezik, öt tagjából négyen még egy Asterion nevű progresszív black metal zenekarban játszottak együtt. Az a projekt mindössze egy EP-t élt meg, ez volt a 2014-es Constellations, majd a basszusgitáros kivételével a tagok belekezdtek a Vintersea formációba.
A zenekar a black, death, post és progresszív metal elemeiből dolgozza ki saját hangzásvilágát. Ebben a projektben mindenki megtalálta a számításait: a szólógitáros Jorma Spaziano azért ment Oregonba, hogy ihletet nyerjen a természetből, énekesnőjük, a malájziai születésű Avienne röviddel az Államokba való költözés után talált a zenekarra, a gitáros Riley Nix és a dobos Jeremy Spencer pedig olyan együttest keresett, amely büszkélkedhet érzelmileg erőteljes, kemény és tecnikailag érdekes hangzással.
2017 januárjában megjelent debütáló albumuk The Gravity Of Fall címmel. Ezután a zenekar pályája igencsak beindult, számos fesztiválon és koncerten tették tiszteletüket világszerte, felléptek a The Ocean Collective, az Arkona és a Sirenia társaságában is. Mindeközben kiépítették rajongói táborukat hazájukban és külföldön is.

Tagok:
Avienne Low – ének
Jorma Spaziano – gitár
Riley Nix – gitár, háttérének
Karl Whinnery – basszusgitár
Jeremy Spencer – dob

Facebook: https://www.facebook.com/Vintersea/