Devilskin

Új-zélandi alternatív metal!

A zenekar 2010-ben jött létre. Az alapítótag, Paul Martin egy The Axe Attack nevű rádióműsort vezetett, és számos zenekar küldte el neki dalait, hogy adásba kerülhessenek. Így jutott el hozzá egy demó a Slipping Tongue együttestől, amelynek énekesnője Jennie Skulander volt. Paul felfigyelt rá, majd miután a Slipping Tongue feloszlását követően Skulander Hamiltonba költözött, személyesen is találkoztak. Hamar megegyeztek abban, hogy közös zenekart kell alapítaniuk. Miután megtalálták a többi posztra is a zenészeket, belekezdtek a munkába. 2012-ben feltöltötték a youtube-ra Little Pills című dalukat, amely nagyon pozitív visszajelzéseket kapott.
Több éven át dolgoztak debütáló albumuk anyagán, amely végül We Rise címmel 2014-ben jelent meg. Az anyag nagyon jó fogadtatásra talált, előkelő helyezéseket ért el a toplistákon, 2015 márciusára pedig platinalemez lett belőle. Később az albumból egy live CD/DVD is készült.

2014 végén lebonyolították a nyolc állomásos Summer Surrender turnét, ezután pedig egy promóciós koncertsorozatot indítottak, amellyel felhívták magukra a nemzetközi kiadók és fesztiválszervezők figyelmét.
2016-ban Angliába mentek, és rögzítették következő albumukat, amely Be Like a River címmel 2016 novemberében jelent meg. Ezután egy promóciós turné és fesztiválfellépések következtek, többek között a Download fesztiválon is részt vettek.
A 2018-as évet egy újévi turnéval indították, ahol már új dalokat is játszottak. Június végén közzétették új-zélandi és európai turnék időpontjait Facebook oldalukon.
Jennie Skulander énekesnő elmondása szerint rá olyan művészek voltak hatással, mint Mike Patton, Freddie Mercury, Ronnie James Dio, Cedric Bixler-Zavala, Claudio Sanchez és Jeff Buckley. A zenekar debütáló albumának készülésére pedig nagy befolyással volt a Saidaya, Subtract, 8 Foot Sativa, Cripple Mr Onion, Team Kill, World War Four és a 8-Forty-8 csapatok munkássága.

Tagok:
Jennie Skulander – ének
Nail – gitár
Paul Martin – basszusgitár
Nic Martin – dob

Facebook: https://www.facebook.com/DevilskinNZ/