Asylum Pyre

Progresszív/power metal Franciaországból.

A zenekar 2006-ban jött létre (egyes források szerint 2003-ban, de maga a zenekar a hivatalos honlapján és a Facebook oldalán is a 2006-ot jelöli meg) Johann Cadot gitáros és Julien Peuch basszusgitáros által. Egy év múlva rögzítettek egy demót Whispers of the Power címmel, majd 2009-ben megjelent debütáló albumuk, a „Natural Instinct?”.
Eddigre már a harmadik énekesnőjüket fogyasztották, ekkor Carole Alcantara volt a frontasszonyuk, ő énekelt a lemezen. Az első énekesnőjüket Anyának hívták, de ő csak 2006-ban volt tag. A helyére Elodie Desbarbieux  érkezett, vele rögzítették a legelső demóanyagot. Ő 2007-től 2008-ig erősítette a zenekart.
2010-ben Carole is búcsút intett a csapatnak, illetve egyéb zenei posztokon is történtek tagcserék. 2011-ben egy Chaos Heidi művésznévre hallgató hölgyemény ragadta meg a mikrofont, ő volt az első frontasszony, aki huzamosabb ideig maradt meg a poszton. 2012-ben jelent meg a Fifty Years Later című album, amely már élesítette és modernizálta az együttes stílusát. A lemez a Massacre Records gondozásában jött ki.
2013-ban az Asylum Pyre turnézott Franciaországban, és felléptek Doro előtt is. A Raismes fesztiválon többek között az Audrey Horne, Y&T és a Pendragon társaságában játszottak.
2014-ben stúdióba vonultak, hogy felvegyék harmadik lemezüket. A korong Spirited Away címmel 2015-ben jelent meg. Ez év végén a Stream of Passion előtt zenéltek.
2016 elején a Luca Turilli’s Rhapsody társaságában turnéztak, nyolc különböző országban léptek fel tizenhét nap alatt. Ebben az évben azonban Chaos Heidi elköszönt a csapattól, helyére Oxy Hart érkezett.
2017-ben újabb tagcserék következtek, az alapítótagok közül már csak Johann Cadot gitáros maradt.
Jelenleg koncerteznek és készülnek a következő albumukra.

Tagok:
Oxy Hart – ének
Johann Cadot – gitár, vokál
Pierre-Emmanuel Pélisson – basszusgitár
Steve – gitár
Thomas Calegari – dob

Facebook: https://www.facebook.com/asylumpyre/

Chaos Heidi énekesnővel:

Oxy Hart énekesnővel: