Új feldolgozásdallal jelentkezik a Tragul

Nem szokványos a Tragul zenekar idei harmadik kislemeze, ugyanis a Netflixes Dark című sorozat főcímdalát, a Goodbye-t dolgozták fel, amelyet eredetileg egy Apparat művésznéven ismert zenész jegyez. A zenekar szerette volna megtörni a más csapatoknál megszokott coverdalok repertoárjának sorát, ezért is döntöttek a sorozat főcímdala mellett.
Az elkészült mű sötétebb hangulatú, mint a korábbi Tragul-dalok, és rájuk kevésbé jellemző stílusban adtak köntöst az alapnak. Ez egy olyan dal, amely elszólhat kellemes háttérzeneként, de mélyen magával ragadó élményt is nyújthat. Minden hangszernek megvan a maga feladata és helye, a kísérteties billentyű és a távoli gitárhangok lenyűgözően sötét, mégis felemelő hangzást adnak. A máskor erőteljes operaénekkel operáló Zuberoa most lágy, suttogó hangon dalol, bemutatva ezzel sokoldalúságát és magas zenei színvonalát.
A dalt John Rodd keverte.

A Tragul egy nemzetközi zenei projekt, amelyet Adrian Benegas dalszerző alapított, és olyan illusztris nevek dolgoznak itt együtt, mint a spanyol Zuberoa Aznárez énekesnő (Diabulus In Musica), az amerikai gitáros Steve Conley (Flotsam and Jetsam), a paraguayi Diego Bogarín, a német basszusgitáros Oliver Holzwarth (ex Blind Guardian, ex Rhapsody of Fire, ex Tarja) és a holland Sander Zoer dobos (ex Delain).

Íme a Goodbye!