Vainglory

Bár az Egyesült Államokból származó csapat nem mostanában alakult, viszonylag kevés róluk az információ. Ám mivel idén tértek vissza egy nagyobb csend után, ideje nálunk is bemutatkozniuk!

A heavy/speed metalban utazó Vainglory 2000 óta létezik, Corbin King gitáros hozta létre. Miután összeszedte a többi posztra a zenészeket, 2001-ben már ki is jött debütáló nagylemezük 2050 címmel. Ezen még egy férfiénekes, Ted Brasier felelt a frontemberi posztért.
Az internetes források alapján számos tagcsere történt a csapatban, de nem teljesen világos, ki mikor érkezett-távozott. Annyi bizonyos, hogy Ted Brasier kilépése után 2003-ban bukkantak rá jelenlegi frontemberükre Kate French személyében, akinek nevével a Chastain nevű, 1984 óta működő zenekarban lehetett korábban találkozni.
2007-ben elkészült második albumuk, amelynek címe a zenekar nevét viselte. Ezután egy nagyobb szünet következett, bár 2012-ben két dallal is előrukkoltak, de új nagylemezre tizenkét évet kellett várni. Végül idén jelent meg a harmadik albumuk, Manifesting Destiny címmel.
Érdekesség, hogy Kate French időközben hozzáment Corbin King alapítótaghoz.

Jelenlegi tagok:
Kate French – ének
Corbin King – gitár, billentyűk, vokál
Peter Fjallstorm – basszusgitár
Jerry Tharp – gitár

Facebook: https://www.facebook.com/vainglorymetal/