Afterlife Symphony

Ezúttal egy olasz szimfonikus metal zenekarral fogunk megismerkedni!

A csapat eredetileg Afterlife néven jött létre. 2009-ben alapította Eddy Talpo, Stefano Tiso és Nicolas Menarbin, a kezdetekben feldolgozásokat játszottak. 2010-ben aztán csatlakozott hozzájuk Antonio Gobbato és Anna Giusto, így kapott életet a zenekar. 2010 végén már rögzítettek egy demót, majd 2013 szeptemberében megjelent debütáló nagylemezük Symphony of Silence címmel, a Revalve Records gondozásában.

Mindeközben folyamatosan dolgoztak egy koncepciós albumon is, ez volt a Moment Between Lives, egy utazás az érzelmek és a folyamatos választások között. 2015-ben a zenekar Afterlife Symphonyra változtatta a nevét, 2016-ban pedig kiadták a fent említett albumot.

Miután olyan csapatokkal turnézhattak együtt, mint a Delain, Serenity, Cellar Darling vagy a Temperance, elkezdtek dolgozni harmadik lemezükön, amely Lympha címmel 2018 márciusában jelent meg. Ezen az anyagon társproducerként dolgozott velük a Temperance-ból ismert Marco Pastoro, aki segített a dalírás folyamatában. A hangzás így sokkal hangsúlyosabb, dallamosabb, egyben sötétebb lett, és nagyon elégedettek a végeredménnyel.

Tagok:
Anna Giusto – ének
Stefano Tiso – billentyű
Eddy Talpo – gitár
Nicolas Menarbin – basszusgitár
Antonio Gobbato – dob

Facebook: https://www.facebook.com/AfterlifeSymphony/