Tantal

Oroszországból származik a következő csapat, akik sajátos hangzásvilágra törekednek.

A zenekar 2004-ben alakult, stílusukat pedig Eklektikus dark metalként jellemzik. Különböző műfajok stílusjegyeit vegyítik, úgy, mint progresszív, gothic, death, melodic és alternatív metal. Mindezek mellett fülbemászó dallamokkal, gyors szólókkal és sötét, személyes szövegekkel dolgoznak. Az alapítótagok Dmitry Ignatiev, Alexander Bessilin, Michael Krivuletz és Vyacheslav Gurovoy voltak. 2005-ben csatlakozott hozzájuk Sofiya Raykova énekesnő.
2007 elején elkészítették első demójukat Emotional Distress címmel. Ezen az anyagon a melodic és az agresszív death metal találkozott egymással, progresszív elemek kiegészülésével.
2008-ban rögzették bemutatkozó albumukat, amely The Beginning of the End címmel 2009. március 30-án jelent meg. Eddigre már rendszeresen koncerteztek Moszkvában, illetve az ott fellépő külföldi zenekarok előtt is gyakran ők játszottak.
2011-ben a csapat elkezdett dolgozni a második albumon, ám ekkor énekesnőjük, Sofiya személyes okokra hivatkozva kilépett. Nehezen találták meg az utódját, végül 2013-ban új frontasszonyt jelentettek be Milana Solovitskaya személyében. Vele készült el a második album, illetve Vlad Lobanov vendégénekessel, aki a hörgésért felelt. A lemez Expentancy címmel 2014-ben jelent meg.
Nem csak énekesposzton történtek változások, számos tagcsere volt a zenekarban, amelynek alapítótagjai közül már csak Dmitry Ignatiev maradt. Érdekesség, hogy 2015-ben Sofiya Raykova visszatért a zenekarba, azóta is ő a frontember.
2017-ben megújult felállással adták ki harmadik, Ruin című albumukat. Legutóbb 2019 márciusában jelentkeztek új anyaggal, a В сетях отчаяния című, orosz nyelvű EP-vel.

Tagok:
Sofia Raykova – ének
Dmitry Ignatiev – gitár, billentyűk
Ivan Izotov – basszusgitár
Srgey Serebrennikov – dob

Facebook: https://www.facebook.com/tantalofficial/