Asphodelia

Olasz szimfonikus metal következik, akiknek szépen ível felfelé a pályája.

A zenekar 2016-ban jött létre. Nevüket az Aszfodélosz mediterrán virág ihlette, amely az ókori görög alvilághoz is kötődik: a mitológia szerint az emberek lelke haláluk után aszfodéloszba költözik.
Az Asphodelia hangzásvilága szimfonikus és elektronikai elemekből, valamint mediterrán visszhangokból tevődik össze, egy erős, sötét hangulattal keretezve. Szövegeik általában a túlvilágról, az élet és a halál kettőséről, az idő múlandóságáról és az emberi élet nyomorúságáról szólnak.
2016-ban kiadták első EP-jüket Vengeance címmel, ami remek visszajelzéseket kapott. 2017-ben csatlakoztak a The Flaming Arts Ügynökséghez, ezáltal eljutottak nagyobb színpadokra, és koncerteztek többek között a Sireniával, a The Agonisttal és a Cellar Darlinggal is.
Debütáló nagylemezük, a Welcome Apocalypse 2018. április 20-án jelent meg a Mighty Music gondozásában, ezzel a csapat hivatalosan is belépett a nemzetközi metalszíntérre. Megjelentek többek között a német, a brit, a norvég, a svéd és a japán sajtóban is. Miután kiadták a lemezt, bemutató turnéra indultak, és hazájuk, Olaszország mellett megjárták az Egyesült Királyságot és Spanyolországot is, valamint felléptek több nyári fesztiválon is. Emellett részt vettek a Female Metal Voices Tour 2018-on is, amelyen a Butcher Barbies és a Kobra and the Lotus voltak a headliner nevek.

Tagok:
Samuela “Samah” Fuiani – ének
Ruggero “Lordian” Doronzo – gitár
Gianni Colonna – gitár
Davide Ricciardi – basszusgitár
Giuseppe Centonza – dob

Facebook: https://www.facebook.com/asphodeliaofficial