Interjú Elyn Vandenwyngaerttel

A Gallia énekesnőjével beszélgettünk. Köszönjük neki a közreműködést!

Helló, Elyn! Először is gratulálunk az Everflame EP-hez!

Nagyon köszönöm! Nagyon izgalmas volt megjelentetni a zenénket a világban, és igen pozitívak voltak a visszajelzések.

Mikor kezdtél el énekelni? Volt olyan pont, amikor eldöntötted, hogy énekes szeretnél lenni?

Kicsi korom óta szerettem énekelni, mindig énekeltem az öcséimnek. Időbe telt, mire elég magabiztos lettem ahhoz, hogy a szobámon kívül is énekeljek. Amikor tizenöt éves voltam, elkezdtem klasszikus énekórákat venni és musicalekben szerepelni, aztán kinőtte magát a dolog. Mindig szerettem rockot is énekelni, mivel erős alt hangom van, és az elmúlt években elkezdtem rock-énekórákra is járni, hogy jobbá váljak ebben a műfajban.

Hogy érzett a családod az énekléseddel kapcsolatban? Támogatták az álmaidat?

Olyan családból származom, ami tudós és műszaki emberekből áll, szóval a művészetek iránti szenvedélyem különccé tett. De mindig engedték, hogy csináljam a dolgaimat, és soha nem próbáltak elriasztani az énekléstől.
Próbáltak a földön tartani, amennyire csak tudtak, és biztossá tenni, hogy legyen karrierem, ahová visszatérhetek, ha az éneklés nem sikerül. De mindig támogattak abban, amit akartam.

Mikor és hogyan szeretted meg a rock/metalt?

Tizennégy éves korom óta imádtam az Evanescence-t és a Within Temptationt, akárcsak a rock előadókat és zenekarokat. Nagyon szeretem az oldschool rockot is, az olyanokat, mint a Kansas, ACDC, The Allman Brothers Band, Asia… Szeretem azt a kirobbanó energiát, ami velük jár.

Hogy ismerkedtél meg a Gallia tagjaival, és hogyan váltál az énekesnőjükké?

Felvettem a kapcsolatot a Facebookon Joachimmal, a zenekar menedzserével, hogy meghallgatásra jelentkezzek a Galliához. Az ő barátnője adott nekem énekórákat, és beajánlott nekik énekesnek. Elmentem a meghallgatásra, és azt hiszem, meggyőztem őket, hiszen évek óta még mindig itt vagyok 🙂

Milyen reakciókat kapott a zenétek a hazátokban és nemzetközileg?

Igazából nagyon meglepett, hogy ilyen pozitív visszajelzéseket kapott a Gallia vokálja, mivel másfajta hangom van, mint amilyet egy szimfonikus metalbandától várnál. A szimfonikus metal általában a szopránokat vonzza, lehetőleg klasszikus háttérrel, de mint alt, egészen más hangzást teszek le az asztalra. Kicsit féltem, nem fog-e túlságosan különbözni attól, amit a közönség megszokott, de az eddigi reakciók nagyon csodálatosak és dicsérőek, nem is lehetnék boldogabb.

Mi az eddigi legjobb tapasztalatod a bandával?

A fellépések az egyértelmű kedvenceim, abban, ahogy a színpadon vagyunk együtt, van valami, ami összekapcsol minket. Az, hogy ezt együtt lehetőségünk van megtapasztalni, tényleg egyesít bennünket.

Volt valami vicces és/vagy furcsa élményed a színpadon?

Néha eléggé elvarázsol egy nagyon jó gitárszóló, és elfelejtek énekelni.

Mit tudnál nekünk elmondani a magánéletedről? Mit dolgozol? Tanultál valamilyen szakmát?

Kommunikációs menedzsment diplomám van, és marketingesként dolgozom a Spaasnak, egy belga gyertya márkának. Szabadúszó grafikusként is dolgozom. A hobbijaim közé tartozik természetesen az ének, a musicalekben játszás, gitárleckéket veszek – de szeretek írni, festeni, táncolni, színészkedni… Elég elfoglalt ember vagyok! 🙂

Mik a terveid a közeljövőre nézve?

Februárig tervezünk koncertezni a Galliával, aztán egy évet szánnánk arra, hogy a következő albumon dolgozzunk. Ebben az évben sok utazást is tervezek, főleg Ázsiába. Remélhetőleg sok inspirációval térek vissza az új dalokhoz!

Általános információk

Születési hely és idő: 1992.02.28, Heusden (Belgium)

Lakhely: Koersel (Belgium)

Eredeti hajszín: Szőke, de most festett vörös a hajam.

Szemszín: Kékeszöld

Testvérek: Két öccs

Hobbi: Éneklés, grafika, színjátszás musicalekben, dalszöveg-és történetírás, festés

Kedvencek:

Étel: Sushi

Ital: Martini Bianco

Könyv: Ízek, imák, szerelmek

Film: Fame

Énekes/zenekar: Cat Cunning, Calan Mai, Barn Swallow

Szín: Black

Gallia szám: Papercuts

Ország: Indonézia

Sport: túrázás

Háziállat: kígyó

Van saját háziállatod?
Sajnos nincs, de szeretnék egyet a jövőben.

Példaképek:
Szeretem Floor Jansen énekhangját és képességeit! Elképesztő.

Melyik volt életed legszebb napja?
Amikor megkaptam egy reklámdíjat, amikor megjelent az EP-nk, az utazásaim Dél-Afrikába, Indonéziába, Norvégiába… van egy pár!

ENGLISH VERSION