Coronatus – Carmen nélkül érkezik az új lemez

November 29-én jelenik meg a német Coronatus kilencedik albuma The Eminence of Nature címmel. Bár hivatalos közleményt még nem adtak ki arról, kik alkotják a lemezen a felállást, hivatalos Facebook-oldalukon egy-egy kérdésre kommentben válaszoltak a rajongóknak. Így derült ki, hogy Carmen R. Lorch, a zenekar eddigi szopránja és legrégebbi énekesnője nem vesz részt az új albumon. Carmen már jó ideje nem vállalt koncerteket a csapattal, csak a stúdiómunkálatokhoz adta a hangját, most azonban úgy döntött, ezzel is felhagy. Helyét egy Katharina G. Mann nevű szopránénekesnő veszi át. A rockhangot ismét Mareike Makosch biztosítja,az előző album harmadik énekesnője, Gaby Koss azonban már nem dolgozik a zenekarral.

Mint azt az olvasóink már tudják, a Coronatus háza táján nagyon sok énekesnőcsere történt eddigi pályafutásuk során. Alapkoncepciójuk a két énekesnős felállás, egy szoprán és egy rockos hanggal. Utóbbi poszton volt eddig több a váltás: az első albumon Viola Schuch, a másodikon Ada Flechtner, a harmadikon Lisa Lasch, a negyedik és ötödik albumon Mareike Makosch vitte ezt a posztot. Mareike ezután egy időre távozott a Coronatusból, helyére Anny Maleyes érkezett, aki a következő két albumon (Cantus Lucidus, Raben im Herz) énekelt a rockos poszton. 2017-ben aztán ő is kilépett, Mareike Makosch visszatért, a legutóbbi, Secrets of Nature című lemezen ismét ő dalolt, valamint a közelgő új albumon is részt vesz.

A szopránhangot eddig szinte végig Carmen R. Lorch töltötte be. Az eddig megjelent nyolc album közül csak a 2011-es Terra Incognita című lemezen nem vett részt, mivel 2010-től 2013-ig elhagyta a csapatot. Az említett albumon egy korábbi rockhang, Ada Flechtner vette át a szopránhangot. 2010-től 2011-ig ugyan volt még egy szopránhangú tag Natalia Kempin személyében, de vele nem jutottak el a stúdiómunkálatokig.

A novemberben megjelenő új album zenekari felállása:
Mareike Makosch – ének
Katharina G. Mann – ének
Teddy Möhrke – ének
Kristina Jülich – hegedű
Jörn Langenfeld – gitár
Markus Stock – basszusgitár
Mats Kurth – dob