Moonlight Haze

Olasz szimfonikus power metal, tapasztalt és ismerős tagokkal.

A Moonlight Haze 2018-ban jött létre Chiara Tricarico és Giulio Capone által, akik korábban a Temperance zenekarban játszottak együtt. Chiara a magazin berkein belül sem ismeretlen, először a Temperance, majd a Teodasia énekesnőjeként említettük őt. Míg az előző csapatokban gyakran férfiénekessel (vagy háttérénekessel) közösen vitték a vokált, addig a Moonlight Haze-ben ő az egyedüli énekes. A többi tag többek között az Elvenking, Teodasia és az Overtures zenekarokból került ki.
2019-ben a Moonlight Haze gőzerővel robogott előre, áprilisban jelentkeztek első, Butterfly Effect című dalukkal, ezt követte május végén az Ad Astra, 2019. június 21-én pedig kiadták debütáló nagylemezüket De Rerum Natura címmel. A tizenegy dalt tartalmazó album a Scarlet Records kiadónál jelent meg, és olyan különleges vendégek is közreműködtek rajta, mint Mark Jansen (Epica), Laura Macrì (Mayan) és Fabio Lethien Polo (Elvenking).
A csapat nevét az ihlette, hogy a legtöbb dalukat este vagy éjjel írják meg, ilyenkor a legproduktívabbak. Jelenleg sem pihennek, 2019 decemberében stúdióba vonultak, és dolgoznak a második albumukon.

Tagok:
Chiara Tricarico – ének
Giulio Capone – dob, billentyűk
Marco Falanga – gitár
Alberto Melinato – gitár
Alessandro Jacobi – basszusgitár

Facebook: https://www.facebook.com/Moonlighthazeband/