Amethyst

Szimfonikus metal Costa Ricából.

A zenekart 2015-ben alapította Geovanny Leitón gitáros és Elías Vega basszusgitáros. A két zenész korábban már játszott együtt más projektekben, és elérkezettnek látták az időt ahhoz, hogy valami közöset alkossanak. Elkezdték keresni a megfelelő frontembert, és több sikertelen meghallgatás után Geovanny felvette a kapcsolatot az egyik háttérprojektjének tagjával, Fabiola Salas énekesnővel, és megkérte, hogy énekelje el néhány dalukat. Az ő hangjával a zenekar megtalálta a saját hangzásvilágát. 2016-ra teljes lett a zenekari felállás.

Nevük a zenére reflektál, amit megalkottak. Az ametiszt elismert és értékes drágakő, ősidők óta hordják ékszerként, a középkorban mágikus rituálék kiegészítője volt, a modern időkben pedig gyógyító kőként is alkalmazzák. Az Amethyst zenéje minden dalban tükrözi ezeket a tulajdonságokat, a misztikusságot és a szépséget kombinálva kemény zenei művészettel.

A zenekar saját stúdióban dolgozik a dalaikon, amelyben a heavy metal, a szimfonikus metal, a progresszív és a világzene elemei elegyednek.

Tagok:
Fabiola Salas – ének
Geovanny Leitón – gitár
Elías Vega – basszusgitár
Kendall Rodríguez – billentyű
Daniel Salgado – dob

Facebook: https://www.facebook.com/amethystcr/