Sunwalter

Sci-fi metal Oroszországból.

A Sunwalter 2008-ban alakult Moszkvában. Eredetileg melodic black metalban gondolkoztak, az első két évüket ebben a műfajban töltötték el, hörgős férfifrontemberrel. 2010-ben azonban nyilvánvalóvá vált számukra, hogy ezzel a koncepcióval és zenével nem tudnak különbözőek lenni a többi melodic black metal zenekartól, ezért váltottak. Fejlődésük és egyediségük érdekében elkezdtek más stílusjegyeket adogatni a dalaikhoz, például a power metalt, az eredeti black metalos jellemzőt pedig már csak a frontember, Alexio vokáltémái tartották meg.

2010-ben kiadták első anyagukat, a két számot tartalmazó Space Fight-ot, amely már a megújult egyéni stílus jegyeiben keletkezett. Ennek a Rotten című dalában alkalmaztak először női énekest Ilona Sokolova közreműködésével, keverve Alexio hörgésével. Mivel ez a párosítás meglehetősen jól működött, úgy döntöttek, ennél a vonalnál maradnak, és mostantól két frontemberes felállással dolgoznak, tiszta női énekkel és extrém férfivokállal.
Dalaik innentől kezdve Sci-fi témákban íródtak, főként az űrről és az idegenekről. Miután Ilonával még egy Nibiru című dalt rögzítettek 2011-ben, az énekesnő helyére Natalia Sibilskaya érkezett, vele rögzítették debütáló, SETI Evidence című albumukat. A kiadvány nagy sikert aratott, mind Oroszorszában, mind nemzetközileg.
Két év múlva Natalia elhagyta a zenekar köreit, Ilona pedig visszatért még egy év erejéig, és hangját adta a Sunwalter következő kiadványához. Ez volt a 2013-as Forbidden Sun, amelyen a címadó dalon kívül Katy Perry E.T. című dalának feldolgozása kapott helyet.

2015 óta a csapat énekesnője Sol, teljes nevén Olga Salikhova. 2017-ben a Sunwalter kiadta a második nagylemezét, Alien Hazard címmel.

Tagok:
Alexio – hörgés
Sol – ének
Myutel – gitár
St.Odium – basszusgitár
Miran – dob

Facebook: https://www.facebook.com/SUNWALTER.band/