Memoira

Szimfonikus/gothic metal Finnországból, akik többszöri nekifutásra nyerték el jelenlegi felállásukat.

A Memoira 2007-ben jött létre, de az alapítótagok közül már csak Lassi Nuolivaara billentyűs maradt. Elképzelésük az volt, hogy zenéjükben az epikus, dallamos világot progresszív és nagyzenekari elemekkel vegyítsék. Még megalakulásuk évében stúdióba vonultak, hogy rögzítsék első lemezüket. Ekkoriban Jemina Pitkälä volt az énekesnőjük, vele készült el a debütáló album és az első videóklipjük is. A Memoira címet viselő lemez 2008-ban jelent meg a Nightmare Records kiadónál.

2010-ben Jemina kivált a zenekarból, helyére Kati Rantala érkezett. 2010-ben már ő adta a hangját egy Curtain Call című demóhoz. A Memoira második albuma 2013-ban jelent meg Memories, Tragedies, Masquerades címmel.
2014-ben úgy tűnt, hogy a zenekar megszűnt, négy évig nem hallattak magukról. 2018-ban megújult felállással tértek vissza, új énekesnőjük Anita Jalkanen lett, aki korábban a For Selena and Sin frontasszonya volt. A következő két évben több kislemezzel jelentkeztek – érdekesség, hogy a Shooting Star című dalukat a magyar Rocker Rádió is lejátszotta, amit a banda külön kiemelt Facebook-oldalán.
2020 szeptemberében jelent meg harmadik nagylemezük Carnival of Creation címmel, idén pedig ismét egy új dalt adtak ki, ez a Phoenix.

Tagok:
Annika Jalkanen – ének
Hannu Lindholm – gitár
Lassi Nuolivaara – billentyű
Niko Laaksonen – basszusgitár
Kimmo Puhakka – dob

Facebook: https://www.facebook.com/MemoiraOfficial