Deep Sun

Szimfonikus metal Svájcból.

Bár a Deep Sun még 2005-ben jött létre, az első kilenc évükben semmilyen kiadványuk nem született.
Ennek oka a zenekaron belüli sűrű jövés-menés, tagcsere volt. 2011-ben sikerült egy erősebb felállást összehozniuk, ami 2016-ig kitartott. Ekkor lépett ki nehéz szívvel az utolsó alapítótag, Eros Di Prisco gitáros, személyes okok miatt.
2014-ben önerőből kiadták első anyagukat, ami egy hatszámos EP, Flight of the Phoenix címmel. 2016-ban megjelent debütáló nagylemezük, a Race Against Time. Itt már nagy figyelmet szenteltek a változatos dalszerzésnek, így a lemezen a tempós power metal daloktól a szívszorító balladákig stílusos változatossággal jellemzik albumukat.
2019-ben megérkezett harmadik nagylemezük Das Erbe der Welt címmel, a Massacre Records kiadó gondozásában. Ekkor ismét a nagy zenei változatosság volt a céljuk, a power metal és szimfonikus metal jegyében íródott dalok mellett helyet kapott az albumon egy német nyelvű ballada, ami az anyag címadó száma, illetve egy „The Raven” című 15 perces dal is, amely páratlan hangulat-, ritmus-és tempóváltást mutat. Az album nagy sikert aratott, a csapat több mint ötven koncertet adott Svájc-szerte.

2020-ban a Deep Sun megkezdte negyedik albumának felvételeit. A lemez 2022. június 10-én jelenik meg Dreamland – Behind the Shades címmel.

Tagok:
Debora Lavagnolo – ének
Stephan Riner – gitár
Tom Hiebaum – billentyű
Angelo Salerno – basszusgitár
Tobias Brutschi – dob

Facebook: https://www.facebook.com/DeepSun.official