Volt egyszer egy…: Hydria

Újonnan induló cikksorozatunkban olyan zenekarokat ajánlunk figyelmetekbe, akik már feloszlottak, és még nem volt alkalmuk a magazinban szerepelni, de érdemes belefülelni fennmaradt munkásságukba!

A második részben egy brazil zenekart mutatunk be, akik méltán voltak elismertek hazájukban, sőt, Japánban is. A Hydria egy brazil szimfonikus zenekar volt, akik 2007-ben kezdték meg pályafutásukat. Két alapítótag maradt az utolsó felállásig, Raquel Schüler énekesnő és Marcelo Oliveira. 2008-ban megjelent debütáló albumuk Mirror of Tears címmel. Ekkor felkérték őket, hogy legyenek a Within Temptation és Tarja Turunen előzenekara a 2008-as brazil turnéjukon. Mivel nagyon pozitív visszajelzéseket kaptak a közönségtől, a Hydria neve elkezdett nőni a brazil metal szcénán belül.

Kezdtek tiszteletreméltó csapattá válni, ezért őket választották ki, hogy készítsék el az első brazil sci-fi websorozat, a „2012 Onda Zero” teljes filmzenéjét és hangeffektusait. A műsor híre eljutott a nemzeti tévéadókhoz, újságokhoz és internetes médiaforrásokhoz. A sorozatból két dal szerepelt a Hydria második, Poison Paradise című albumán, amely 2010-ben jelent meg. A lemezt Japánban 2011. április 13-án adták ki, közvetlenül a tragikus földrengés és szökőár után. Az album nagy sikernek örvendett Japánban, számos magazin foglalkozott velük. A zenekart nagyon megérintette a tragikus eset, ami az albumuk ottani megjelenése előtt történt. Ekkor döntöttek úgy, hogy digitális úton megjelenteti az Acústico – The Acoustic Sessions lemezt, ami bekerült az iTunes és az Amazon Music kínálatába. Ez egy akusztikus album volt az előző lemezek 11 dalának lágyan áthangolt változataival, tisztelgésként a rajongóik előtt. A Hydria arra buzdította hallgatóit, hogy fizessenek a számokért adományokkal a Nemzetközi Vöröskeresztnek, a földrengés/cunami áldozatainak megsegítésére. Sok rajongó felkarolta az ügyet, és az album minden bejövő profitját erre fordították.

2012-ben az egyik daluk, a Finally, első helyezést ért el az Amazon Music Japan „Hard rock & Metal” kategóriájában. Ez év decemberében a bandát felkérték egy rövidfilm (Percepção além dos sentidos – magyarul Érzékelésen túli észlelés) filmzenéjének elkészítésére.

Mindemellett a tagok dolgoztak egy „The Versions” névre keresztelt projekteken is, ami abból állt, hogy különféle feldolgozásokat készítettek kedvenc előadóik dalaiból.

Utolsó albumuk 2013-ban jelent meg Freakshow címmel. Zenéjük arról volt ismert, hogy különféle inspirációkból hozott létre egy dinamikus hangzásvilágot.

A Hydria 2013. október 6-án jelentette be feloszlását, ami közös megegyezés alapján történt. Úgy érezték, ideje hátrahagyni és lezárni dolgokat, hogy mindannyian külön folytathassák útjukat valami nagyobb, jobb irányba.

Utolsó ismert felállás:
Raquel Schüler – ének
Marcelo Oliveira – gitár
Vikktor Hugo – basszusgitár
Leonardo Peccatu – dob