Newtierra

A soron következő projekt igen kreatívan építette fel imidzsét. Magukra mint „mad metal elmegyógyintézetre” hivatkoznak, a tagok páciensekként vannak feltüntetve, eredeti nevük helyett különféle mentális-és viselkedészavarok BNO-kódneveit viselik.
Bemutatkozásuk alapján a Newtierra egy „2015 végén megnyílt, félig fekvőbeteg pszichiátriai intézet, amely kísérleti jelleggel a betegek rehabilitációját végzi zeneterápiával és kezeléssel, melynek célja a betegségek főbb szindrómáinak és tüneteinek csökkentése, valamint a mentális állapot további normalizálása.” Továbbá: „Ez egy olyan hely, ahol az emberek lelkileg egészségesebbé, hitelesebbé és nyitottabbá válhatnak a zeneterápiák révén. Az elmegyógyintézeti program jelenleg teszt üzemmódban fut kiválasztott betegeken. Az eljárásokat betegségeik figyelembevételével dolgozzák ki.”
Egyébként Oroszországból származnak, műfajuk pedig alternatív/avant-garde/mad metal. Nevük jelentése „Új Föld”. Első albumuk (vagyis az ő szavaikkal terápiás tanfolyamuk) 2019-ben jelent meg Dark Side címmel, valamint „elvégeztek még számos terápiás eljárást”, azaz több kislemezt adtak már ki, illetve 2022-ben egy háromszámos EP-t is.
Érdemes körbenézni honlapjukon, már csak a szellemes felépítés miatt is!

Tagok:
F20.1 – ének
F32.3 – gitár
F13.4 – basszusgitár
F41.2 – dob

Facebook: https://www.facebook.com/newtierraband/