Catherine Nyland (Cat)

Cat1Sorozatunk következő részében a Mortal Love angyali hangjú énekesnőjét, Cat-et mutatjuk be nektek. Mivel róla is nagyon kevés információt lehet találni, ezért ő maga mesélt nekünk e-mailben az életéről, zenei pályájáról, egyéb érdekességekről. Ezúton is köszönjük neki a kedvességét és az együttműködését! 🙂

Catherine Nyland (ismert becenevén Cat) 1975. április 30-án született a norvégiai Elverumban.

Mindig nagyon szeretett énekelni. „Emlékszem, amikor körülbelül hat éves voltam, egy nagyon régi kazettás magnóval vettem fel számokat… Gyerekkórusban is részt vettem, és az édesanyám azt mondta, mindig sokkal hangosabb volt a hangom a többiekénél:)” – mesélte.

Egészen 21 éves koráig az éneklés csak egy hobbi volt számára. Ekkor azonban beiratkozott egy zeneiskolába Oslóban, hogy énekelni tanuljon. Szülei a kezdetektől fogva támogatták ebben. Az énektanulás mellett sok kabaréban vett részt szülővárosában, Elverumban, valamint tagja volt egy színjátszó társulatnak is. Jövőjét tekintve azonban az éneklés mellett párhuzamosan tanárnőnek készült, és ehhez szükséges tanulmányokat folytatott.

 

A Mortal Love-ról:

A zenekart a dobos Damous alapította meg 2000-ben. Cat már korábbról ismerte a tagokat, többször biztosította a háttérvokált a srácok korábbi csapataiban. A számok megkomponálásában mindenki részt vesz, de az énekrészeket főként Cat írja.

Elmondása szerint a Mortal Love előtt sosem hallgatott goth metal zenét, ezért ezúton is köszönetet mond a zenésztársainak, hogy kitágították ezzel a látókörét. 🙂 Az ő zenei háttere ugyanis inkább jazz-ből, musicalből és popzenéből áll.

Magyarországi látogatásukról:

Cat jól emlékszik a 2003-as magyarországi koncertjükre, már csak azért is, mert ez volt az első Norvégián kívüli fellépésük. Nagyon szeretett itt lenni, és mindannyiuk számára nagy élmény volt látni a sok különféle embert, akik szeretik a zenéjüket. Amellett pedig nagyon szép városnak tartja Budapestet, és reméli, hogy lesz még alkalma idejönni.

A Wolf Awaken-ről:

Ez egy afféle mellékprojekt, amit a Mulciberrel (Mortal Love) hoztak létre közösen. Nem jegyezték még be őket, és ez inkább csak a maguk szórakoztatására alakult. Nem sietik el a projekt sorsát, egyelőre csak komponálják hozzá az új dalokat, és remélik, lesz majd alkalmuk fellépni velük Norvégián belül.
Cat2Magánéletéről:

Cat élettársa a Mortal Love billentyűse, Mulciber. Két gyermeke is született tőle, 2007 végén egy kislány, aki a Lelah nevet kapta, 2009 nyarán pedig egy kisfiúnak, Liam-nek adott életet. Jelenleg Oslótól nem messze, egy Nakkerud nevű kis faluban élnek. A zenén kívül részmunkaidőben tanárnőként dolgozik, és van egy Luca nevű kutyája.

Érdekességek
Születési hely: Elverum, Norvégia

Születési idő: 1975. április 30.

Horoszkóp: Bika

Hajszín: Sötétszőke

Szemszín: Szürkészöld

Testvérek: Egy nővér

Hobbi: Család, barátok, ének, tánc, zene, szeretet

Kedvenc étel: Mexikói ételek

Kedvenc ital: Mocca, ír kávé

Kedvenc könyv: Jelenleg sokat olvas Paulo Coelho-tól

Kedvenc film: Sok van, de nagyon szereti a Keresztapa és a Woodie Allen filmeket

Kedvenc együttes, énekes: Laleh, Tori Amos, The Gathering, Ella Fitzgerald, Zero 7, Samael, és még sokan mások

Kedvenc szín: Zöld

Kedvenc Mortal Love szám: Ha mindenáron választania kell, akkor az Identity

Kedvenc állat: Kutya, macska

Példaképe: Nincs konkrét személy, de felnéz azokra az emberekre, akik élik az álmaikat.

Élete legjobb napja: Amikor életet adott gyermekeinek.

2010. június 24.