Előre, görögök!

greece-flagÜdítő újdonság, hogy ma már nemcsak a „megszokott” helyekről érkeznek feltörekvő zenekarok, hanem olyan országokból is, amelyeknek nevét hallva nem éppen a metál az első, ami az embernek eszébe jut. Az előző összeállításunkban Franciaország feltörekvő zenekarait mutattuk be nektek. Most Görögországot vesszük górcső alá, ahonnan szintén egyre több új csapat érkezik, hogy bebizonyítsák: ők is megállják a helyüket a metálvilág színterén!

Luna Obscura

Luna-Obscura5
Bár a bevezetőben új csapatokról beszéltünk, a Luna Obscura már egy ideje tevékenykedik a metál berkeiben. Jómagam az ő nevükkel már régebben is találkoztam, de nem tudtam, hogy Görögországból származnak, s mivel még nem kerültek bemutatásra magazinunkban, ez egy jó alkalom, hogy pótoljuk e hiányosságot!

2000-ben alakultak azzal a célkitűzéssel, hogy elegyítsék zenéjükben a heavy, atmoszférikus és melodikus elemeket. 2004 májusában megjelentették első EP-jüket Darcanda néven. Sajnos ez a kiadvány – véleményük szerint – nem sikerült túl jól, és nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, ám arra elég jó volt, hogy felfigyeltek rájuk a görög metál színterén belül.

Két évvel később készen álltak a nagy lépésre, hogy elkészítsék debütáló nagylemezüket. Neki is kezdtek a stúdiómunkálatoknak, ám anyagi okok miatt ez hamar félbeszakadt. Nagy csalódásként élték meg a történteket, de hamarosan ismét összeültek, hogy ott folytassák a munkálatokat, ahol abbahagyták. 2007 februárjában kiadtak egy Evilyn című EP-t, 2008-ban pedig végre megjelentethették első nagylemezüket, amely a Feltia címet kapta.

Tagok:

Gogo Melone – ének, dalszöveg

Aris Potonos – ének, dalszöveg

Dimitris Papachritos – gitár

Alexi Charalampous – gitár

Stratos Kountouras – basszusgitár

George Montes – dob

Meden Agan

meden-agan
2005 novemberében alapította meg Dimitris gitáros, akkori tartózkodási helyén, Párizsban. 2006 márciusában néhány másik taggal együtt rögzített egy demót. Ezután visszatért Görögországba, és újra létrehozta a zenekart egy másik felállással, amely ekkor még férfi vokálra épült. Így rögzítették 2007-ben debütáló albumukat Illusions címmel. Egy évvel később a Meden Agan ismét újjáalakulva tért vissza, operás női vokállal a középpontban, amit a szoprán hangú, most 20 éves Iliana biztosít. Nekiálltak az új dalok megírásának, majd 2010 áprilisában megjelentettek egy ötszámos promó cd-t, Promo 2010 címen. Jelenleg stúdióban vannak, és a soron következő nagylemezükön dolgoznak, amely, ha minden jól megy, még ebben az évben megjelenik.

Tagok:

Iliana – ének

Dimitris – gitár

Aris – basszusgitár, hörgés

Tolis – billentyű

Panos – dob

Bare Infinity

bare infinity
Kicsi a világ, szoktuk mondani, ha sok helyen botlunk bele ismerősökbe. Úgy tűnik, ez a görög metál köreire is igaz. Ebben a zenekarban ugyanis az a Christianna volt alapítótag, aki jelenleg az Elysion-ben énekel (amelynek pedig – a jelenleg a Visions of Atlantisban tevékenykedő – Maxi Nil volt az egyik megalapítója).

A Bare Infinity 2003-ban jött létre Tomas és Christianna által. Eleinte úgy tervezték, nem keresnek több zenészt maguk mellé, hanem megmarad a projekt kéttagúként. Felvettek egy négyszámos demót, s miután sok pozitív kritikát kaptak, ezzel együtt pedig egyre több felkérést különfélre fesztiválokra, mégiscsak keresni kezdtek további tagokat.

2005-ben felvettek még egy demót, majd úgy döntöttek, stúdióba vonulnak, hogy elkészítsék első nagylemezüket. Elsőként a dobos George csatlakozott hozzájuk, később pedig Vincent billentyűs és Alex basszusgitáros. Utóbbi azonban 2006-ban elhagyta a csapatot, helyére pedig Sverd került. A zenekar közben folytatta a fesztiválokon való fellépéseket, s lassanként egyre több görög városban megismerték őket. Több zenekarral is lehetőségük volt együtt játszani, ám az igazi megtiszteltetésnek azt érezték, amikor az Epica előzenekaraként léphettek fel Athénban. Ám a lemezfelvételt tekintve rájuk járt a rúd, mert különféle problémák miatt másik stúdiót kellett keresniük, és újrakezdték a felvételeket. Sikerült szerződést kötniük az athéni Emotion Art music LTD-vel.

Már elkészült az album fele, amikor Christianna és a Bare Infinity útjai elváltak egymástól. Új énekesnőt kellett keresniük, akit végül Angel személyében találtak meg.

A sok huzavona után a debütáló album végül 2009 márciusában jelent meg Always Forever címmel. Sok pozitív visszajelzést érkezett rá, a legtöbb kritikában 9/10-es értékelést kaptak a kiadványra. A megjelenés után nem sokkal elindulhattak első külföldi turnéjukra, amely főként Finnországot járta körbe, különféle finn zenekarokkal. Ezenkívül fellépnek az október végén megrendezésre kerülő Female Metal Voices Festen, Belgiumban.

Tagok:

Angel – ének

Tomas – gitár

George – dob

Sverd – basszusgitáros

Constantine – billentyű

The Rain I Bleed

therainibleed
2007 novemberében jött létre, és egy fiatal hölgyemény, Mina álmodta meg az egész projektet. Sokáig egymaga dolgozott rajta mint énekes, dalszerző és billentyűs. Csak később sikerült megtalálnia maga mellé a megfelelő zenészeket. Hamarosan elkészül első nagylemezük Narcissist címmel, amelyről két teljes számot már meghallgathattok myspace-oldalukon, illetve youtube-on egy közös dal is megtalálható a Nevermore-os Jeff Loomis gitárossal. Aki pedig még többet szeretne hallani Minából, hallgasson bele a Karmic Link együttes Esoretica című albumába, amelynek számaiban az énekesnő is közreműködik!

Tagok:

Mina – ének, zeneszerző, dalszövegíró
Johan – basszusgitár
Nodas – gitár

Max – dob

 

U.N.S.I.N.

unsin
2009 áprilisában alapította Christina Nikolaidou énekesnő és Sypros Pafilis gitáros. A kezdetben kétszemélyes projekt később George Tsalis basszusgitárossal és Teo Tsatsaronis dobossal vált teljessé.

Az U.N.S.I.N. (amely a United Nations Substance Identification Number rövidítése) egy egyedi személyes hangzással rendelkezik, amely az összes tag zenei hátterét elegyíti. Rock, metál, nu metál és egyéb stílusok  keverednek zenéjükben, ez egyben számukra egy varázslatos felfedezés, mennyi különféle hangzásvilágot eggyé lehet gyúrni.

2010 márciusában leforgatták első videoklipjüket az Acid című számukhoz, amely hivatalosan május 29-én jelent meg. Első EP-jük a 0154 címet viseli, amelynek számait meghallgathatjátok myspace lapjukon és a youtube-on!

Tagok:

Christina – ének

Sypros – gitár

George – basszusgitár

Teo – dob

2010. szeptember 13.