Harpia deiis

harpia-deiis1Az osztrák zenekar 2002-ben alakult Viennában és Korneuburgben, de csak 2008-ban vált teljessé a felállás Chiara énekesnő csatlakozásával. 2009-ben megjelent első EP-jük (csak interneten volt elérhető), ezzel együtt ugyanebben az évben már felléphettek egy female fronted metal show keretén belül. Komolyabb eredményeket azonban debütáló albumukkal, a “Collapse”-szel értek el, eddigre már kialakult a saját hangzásviláguk. Figyelemre méltó, hogy az album munkálatainak nagy részét a zenekar vitte véghez, beleértve a keverést és a borító megtervezését is. Ugyanakkor többféle segítséget is kaptak barátoktól, ismerősöktől, akik nélkül nem jött volna létre a lemez.
A zenekar úgy jellemzi magát, hogy félúton vannak a trash metál és a death metál között, ez teszi egyedivé zenéjüket. Az erőteljes vokál és a hörgés találkozása a gyors riffekkel és a hangulatos billentyűtémákkal létrehoz egy új hangzásvilágot a modern metál határain belül. Bár ez a keverék utalhat a szimfonikus metálhoz való kapcsolódásra is, a csapat szerint sem a zenének, sem az éneknek nincs köze ehhez a műfajhoz, hangzásuk hű marad a trash és a death metál gyökereihez.

A World of Glass válogatásra a Rise of Blades című számukkal kerültek fel, amelyet myspace oldalukra kattintva meg is hallgathattok!

Tagok:

Chiara “Chiri” F. Dezi – ének

Marco “Mago” Cudan – gitár, ének

Markus “Marlos” Schaner – gitár, billentyű

Christoph “Schobär” Schober – basszusgitár

Martin “The Iron Maddin” Moder – dob

2011. máj. 06.