Midnight cry – karácsonyi dalok és rockzene

midnight cryA Midnight Cry egészen különleges együttes, nemcsak hangzásukban, hanem abban ahogyan elindultak, erre utal cikkünk címe is.
Ugyanis 2004-ben “karácsonyi együttesként” alakultak meg Washingtonban, és a klasszikus ünnepi énekek mellett a Trans-Siberian Orchestra karácsonyi dalait adták elő saját, egyedi stílusukra formálva.
Az évek múltán több tagcsere is történt, de a rajongók tábora csak nőtt, így arra jutottak, saját albumot készítenek és olyan oldalukkal mutatkoznak be, ami már túlnőtt a karácsonyi dallamokon.
Magukat szimfonikus metal kategóriába sorolták be, akik pedig leginkább befolyásolják őket: Yanni, Metallica, és a Within Temptation.
Saját nagylemezük címe a “Fight For This Crime” címet kapta, melyről az első kislemez dal a “The World I’ve Made” már meg is jelent és klipet is forgattak hozzá.
Zenéjük ékes példája annak, hogy a rock zene nem az agresszióról szól, hanem igenis lehet lágy, simogató és hallható-élvezhető ahogyan kiteljesedik egy dal, pihentet és kikapcsol egyben.

Az együttes ajánlását köszönjük Bihari Eszternek, aki rátalált erre a különleges csapatra!

Írta: Brigitte
2011. júl. 27.