Naos

naosA World of Glass compilation válogatásról ezúttal egy francia zenekarral ismerkedhetünk meg. Sajnos nem sokkal a válogatás megjelenése után feloszlottak, ám sok más fiatal zenekar mellett nekik is helyük van a magazinban. Nézzük meg, kik ők, hogyan indultak, és meddig jutottak!

A Naos 2006-ban alakult két barát, Tom és Mathieu közös álma alapján. Ezt követte a tagkeresés és a komponálás hosszú folyamata, míg végül eljutottak odáig, hogy női frontembert keressenek. Így került a képbe Sté, aki interneten látta a csapat hirdetését és jelentkezett. Az ő dolga volt, hogy a már megírt zenékre énekdallamokat, szövegeket írjon. Innen már egyenes út vezetett az első EP rögzítéséhez, amelyre 2009 augusztusában került sor. Az anyag az Inoctura címet kapta, és két hónappal rá, októberben jelent meg.

A zenekar neve a görög mitológiából ered, Naos volt az a helyiség, ahol a holttesteket elhelyezték, hogy ott békében nyugodjanak, és jobb világba jussanak. A csapat ezt lefordította a maguk értelmezésére, számukra Naos egy nyitott ajtó az álom és a valóság között.

Sté a Naos mellett egy másik zenekarban, a LunaTalesben is énekelt. Érdekesség, hogy a World of Glass Compilations keretein belül mindkét zenekar szerepelt volna, ám közben a LunaTales visszalépett ettől a lehetőségtől (helyüket a Violet Sun vette át a válogatáson). Talán ez a döntés összefüggésben állt azzal, hogy Sté alig három hónap után kilépett tőlük.

Sajnos a Naos terén sem szolgálhatunk jó hírekkel. Nem sokkal a válogatás megjelenése után bejelentették, hogy feloszlanak, még mielőtt megjelenhetett volna debütáló nagylemezük. Elmondásuk szerint az elmúlt hónapok történései hatására elvesztették a motivációt, hogy folytassák.
Mindazonáltal hálásak vagyunk a World of Glass Compilations összeállítóinak, akiknek hála még lehetőségünk volt megismerni ezt a tehetséges zenekart!

Tagok:

Sté – ének
Tom – gitár
Jérémy – kórus és háttérvokál
Aurélien – dobok
Alexis – billentyű

2011. márc. 28.