Níobeth

niobethSpanyol zenekar, akik a metált és a klasszikus zenét ötvözik.

A Niobeth ötlete 2004 nyarán született meg, amikor Itea Benedicto énekesnő és Jesús Díez gitáros találkoztak. Egy évvel később már javában folytak a zenekari munkálatok és az első koncerteken is túl voltak.

A zenekar stílusát nagyban meghatározzák azok a hatások, amiket Itea hozott magával, mind a metál vonalról (gothic, power, progresszív, trash, stb.) mind klasszikusról (főként barokk és romantikus), néha pedig a folk is belekeveredik zenéjükbe.

2006-ban rögzítettek egy hatszámos demót, amelyet „Infinite Ocan Of Stars” címen adtak ki. Innentől kezdve egyre nagyobb fesztiválokon léphettek fel Spanyolország különböző városaiban.

2008-ban a csapat stúdióba vonult, hogy elkészítsék első nagylemezüket. Az album 2008 októberében jelent meg „The Shining Harmony of Universe” címmel. Összesen 13 számot tartalmaz, ennek egyik különlegessége, hogy Itea elénekli rajta Mozart: Varázsfuvola művéből az Éj Királynője áriát. Ez az album meghozta számukra a sikert, egyre többen elismerik őket, és többek között a Sireniával is turnéztak már együtt.

Első videoklipjüket a „The Whisper of Rain” című számukhoz forgatták, amely profi módon épül fel, komplett történettel körítve. Ebben – a zenekaron kívül – Cristina Alvis és Iris Lezcano tévés színészek játszanak főszerepet.

2010. augusztus 7.